Do zahraničních SGAM fondů nabízených KB je možné investovat i v české koruně bez měnového rizika

10.04.2008 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Komerční banka rozšiřuje investiční nabídku zahraničních fondů SG Asset Management (SGAM) pro klienty investující v české koruně, kteří chtějí zhodnotit své finanční prostředky prostřednictvím světových akciových trhů bez měnového rizika.

Klienti KB mají nyní možnost prostřednictvím prestižních zahraničních fondů SGAM Fund Equities Euroland Value, SGAM Fund Equities US Relative Value a SGAM Fund Equities Japan Concentrated Value investovat na vyspělých akciových trzích přímo v české koruně bez měnového rizika. U všech těchto fondů je riziko posílení české měny proti zahraničním měnám zajištěno.

"Rostoucí zájem investorů o zahraniční podílové fondy SGAM nás přivedl na myšlenku nabídnout nejvíce poptávané fondy SGAM investorům i v české měně bez měnového rizika. Posilování české koruny proti zahraničním měnám se stalo určitým fenoménem posledních let. Čeští investoři investující do zahraničních fondů tak kvůli měnovému riziku přicházeli o značnou část výnosu, které jim tyto fondy přinesly. U korunových SGAM fondů investorům již riziko krácení výnosu v důsledku posílení české měny nehrozí,“ říká výkonný ředitel pro marketing KB Zdeněk Mojžíšek.

SGAM fondy v české koruně jsou určeny spíše pro dynamické investory s delším investičním horizontem. Minimální investice do fondů je 5 000 Kč. Investice do fondů SGAM mají vysokou likviditu, nakupovat a prodávat podílové listy je možné každý pracovní den.  Všechny tři SGAM fondy v české koruně jsou v současné době nabízeny klientům v USD nebo EUR tranši. 
Kompletní nabídka zahraničních fondů SGAM na pobočkách Komerční banky v současné době představuje 25 fondů, které nabízejí příležitost investovat v české koruně, euru a americkém dolaru a možnost diverzifikovat investice do různých zeměpisných regionů, různých druhů aktiv a různých ekonomických oblastí.
Bližší informace o zahraničních fondech SGAM jsou k dispozici ve statutu fondu. Do statutu je možné nahlédnout na obchodních místech Komerční banky nebo  na internetových stránkách www.iks-kb.cz. Minulá výkonnost fondů nezaručuje stejnou výkonnost i v budoucím období.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy