Češi s diabetem mají jako první v Evropě šanci se pojistit

23.04.2008 | , AEGON
Tiskové zprávy


V ČR žije v současné době zhruba 750 tisíc diabetiků. Lidé s diabetem mají přitom velmi omezený přístup k životnímu pojištění. Pojišťovna AEGON v těchto dnech uvádí na trh nový produkt, vytvořený na míru specifickým potřebám této cílové skupiny.

AEGON Česká republika přichází v současné době na trh s  životním pojištěním Invest & Live s připojištěním DIALife, které představuje možnost pojistit se pro případ smrti a čtyř závažných onemocnění, kterými jsou diabetici nejvíce ohroženi – mrtvice, oslepnutí, selhání ledvin a amputace nohy nad kotníkem. Stala se tak vůbec první pojišťovnou v Evropě, která takovýto produkt diabetikům nabízí.

Evropské prvenství v nabídce produktu pro diabetiky AEGON dosáhl díky úzké spolupráci s největší světovou zajišťovnou Munich Re. Ta na základě výzkumu Mezinárodní diabetické federace (IDF) zaznamenala rostoucí významný podíl diabetiků mezi světovou populací (viz níže) a rozhodla se vyvinout ve spolupráci s pojišťovnou AEGON zcela nový produkt, který pokrývá specifické potřeby této stále rostoucí skupiny lidí.

Tomáš Vystrčil, ředitel divizi operations AEGON, k tomu říká: „Vycházíme z toho, že i lidé s diabetem mají své rodiny a závazky. Pojištění DIALife jim má pomoci v případě nepříznivých událostí vyrovnat ztrátu svého příjmu a dostát svým závazkům například z hypotéky nebo dalších úvěru.“

Šance na zajištění pro diabetiky v produktivním věku

Pojištění mohou sjednat diabetici ve věku od 15 do 55 let na dobu nejméně 10 let. U pojištění DIALife pojišťovna zkoumá jejich celkový zdravotní stav, a to v podobném rozsahu jako lékař v diabetologické ordinaci. O pojistitelnosti klienta rozhodne odborný lékař pojišťovny na základě zprávy diabetologa, která bude ve většině případů vyžadována.

Ondřej Poul, produktový manažer pojišťovny AEGON k tomu říká: „Uvědomujeme si, že nenabízíme plošné pojištění pro všechny diabetiky, to bohužel nedokáže zatím poskytnout nikdo na světě. Nabízíme ale pojištění lidem v produktivním věku s aktivním životním stylem. Tedy těm, kteří nejvíce potřebují zajistit sebe a svou rodinu proti ztrátě příjmů v případě nepříznivé životní události.“

Pro prodej nového pojištění si pojišťovna vybrala jako hlavní kanál poradenskou síť Partners for Life Planning, která klade velký důraz na přínos řešení pro klienta a kvalitní zajištění rizik. Více informací o produktu mohou zájemci získat na internetových stránkách www.aegon.cz/dialife, nebo bezplatné lince 800 111 222.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy