Fio nabízí transparentní účet s transakcemi zdarma

04.05.2008 | , Fio banka
Tiskové zprávy


Fio rozšířilo svou nabídku o nový produkt – transparentní účet. Transparentní účet je účet s historií transakcí viditelnou na internetu a tedy přístupnou všem, kdo o ni mají zájem.

Je zaměřen na podporu neziskových organizací (občanských sdružení, nadací, fondů, politických stran apod.), kterým pomáhá posilovat důvěryhodnost hospodaření tím, že umožňuje komukoliv a kdykoliv nahlédnout do všech jejich finančních transakcí.

Transparentní přitom může být nejen běžný účet, ale i libovolný vkladový účet z široké nabídky Fio – tedy každý účet, jehož majitel požádá o zpřístupnění informací o tomto účtu veřejnosti. Stačí jen k běžné smlouvě podepsat smlouvu o transparentním účtu na jedné z našich téměř šedesáti poboček po celé ČR a daný účet se objeví v seznamu na stránce zde.  Tam si kdokoliv kdykoliv může prohlédnout jeho finanční historii.

Transparentní běžný účet je zcela bez poplatků

Pokud zvolíte jako transparentní běžný účet, ušetříte na poplatcích. Běžný účet je totiž u Fio zcela bez poplatků, stejně jako dvě elektronické platební karty k němu vydané či všechny tuzemské příchozí i odchozí platby zadané elektronicky, trvalé příkazy a inkasa. V pilotním provozu běží i bezplatný platební styk se Slovenskem.

Běžný účet bez poplatků tak nyní můžete spojit s možností prokázat čisté hospodaření. Totéž platí u spořicího účtu Fio konto s okamžitou disponibilitou prostředků a výhodným úročením 3,1 % p.a.

Nabídka hlavně pro neziskovky, ale i pro ostatní

Transparentní účet je sice určen především neziskovým organizacím, ovšem mohou jej využít i fyzické osoby či společnosti, které mají zájem umožnit kontrolu svých příjmů třetím osobám, tedy společenství vlastníků bytových jednotek, družstva, organizátoři podniků a poskytovatelé služeb s účastnickými či registračními poplatky - např. provozovatelé internetových obchodů či internetového připojení, kteří mohou tímto způsobem transparentně poskytnout svým klientům kontrolu plateb a hospodaření.

Chcete se dozvědět více? Klikněte zde

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy