Unikátní zajištěný fond KB Ametyst 4 umožňuje vydělat při poklesu i vzestupu akciových trhů

06.05.2008 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Komerční banka začala investorům nabízet nový zajištěný fond KB Ametyst 4, který se vyznačuje velmi atraktivním způsobem výpočtu výkonnosti. Fond totiž zhodnocuje prostředky investorů jak v případě růstu výkonnosti akciového indexu, tak i v případě jeho poklesu.

KB Ametyst 4 poskytuje investorům příležitost podílet se na výkonnosti evropského akciového trhu prostřednictvím investice do akcií 50 největších společností v eurozóně reprezentovaných akciovým indexem DJ Euro Stoxx 50. Pokud se ve sledovaném čtvrtletí pohybuje výkonnost akciového indexu v intervalu -15 % až +15 %, je do výkonnosti fondu započtena hodnota +15 %. V případě hodnoty indexu nižší než -15 % je započteno zhodnocení fondu 0 % a v případě hodnoty indexu vyšší než +15 % je započítána skutečná hodnota zhodnocení. Ze všech sledovaných čtvrtletních hodnot zhodnocení fondu se vypočítá průměr, na kterém klient participuje 60 %.

„KB Ametyst 4 zajišťuje investorům ke dni splatnosti 100% návratnost investovaných prostředků a zhodnocení nejen v případě, že hodnota akciového indexu poroste, ale také v případě, že hodnota akcií bude stagnovat nebo mírně poklesne. Fond je tak vhodný pro konzervativní investory, s delším investičním horizontem, kteří chtějí zhodnotit své finanční prostředky lépe než na termínovaných vkladech,“ uvedl výkonný ředitel pro marketing KB Zdeněk Mojžíšek.

Fond je zajištěn do české koruny a případné negativní dopady posilující české měny neovlivní výnos portfolia. Správcem portfolia fondu je francouzská investiční společnost Lyxor AM ze skupiny Société Générale.

„Zajištěné fondy, jako je KB Ametyst 4, jsou pro investory lákavé zejména v období rozkolísaných akciových trhů. O oblíbenosti zajištěných fondů Komerční banky mezi investory svědčí i objem celkového majetku spravovaný v těchto fondech, který již převýšil devět miliard korun,“ doplnil Zdeněk Mojžíšek.

Podílové listy fondu lze nakoupit od 5.května do 1.srpna 2008 na všech pobočkách Komerční banky, minimální investice do fondu činí 10 000 Kč. Doba trvání fondu je 5 let a jeden týden od ukončení upisovacího období, tj. do 8.srpna 2013.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy