Telefónica O2 CR prodala budovy za 4 mld Kč

16.05.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


Následují hlavní body ze čtvrteční tiskové zprávy společnosti Telefónica O2 CR <SPTTsp.PR> o prodeji budov za více než 4 miliardy...

...korun:

* Společnost Telefónica O2 Czech Republic dnes uzavřela rámcovou smlouvu o prodeji části svého portfolia nemovitostí se společností Bohemia Real Estate Investments.

* Smlouva zároveň obsahuje dohodu o dlouhodobém zpětném pronájmu některých prostor

* Oproti původnímu předpokladu se Telefónica O2 rozhodla prodat nikoliv celé portfolio svých nemovitostí, ale pouze jeho část.

* Ta zahrnuje administrativní a technologické budovy v celé České republice, které Telefónica O2 již téměř nebo vůbec nevyužívá.

* Celková plocha prodaného portfolia je 632 tisíc m2 a zpětně dlouhodobě pronajata bude jen jeho velmi malá část.

* Budovy strategického významu a budovy s vysokým využitím si Telefónica O2 nadále ponechá ve svém vlastnictví.

* Kupní cena portfolia převyšuje částku 4 miliardy korun.

* Telefónica O2 očekává, že po odečtení souvisejících nákladů, které zahrnují především zůstatkovou hodnotu prodaných nemovitostí a další náklady spojené s transakcí, přesáhne čistý účetní zisk z prodeje 400 milionů korun.

* Celkový čistý přírůstek hotovosti přesáhne částku 3 miliardy korun.

* Finanční dopad této transakce se odrazí zejména ve druhém čtvrtletí roku 2008.

* V hospodářských výsledcích společnosti od druhého pololetí 2008 se pak transakce projeví v nákladech vynaložených na zpětný pronájem prostor a nižších odpisech.

* Bohemia Real Estate Investments s.r.o. se zaměřuje na střednědobé a dlouhodobé investice v oblasti prodeje a zpětných pronájmů nemovitostí.

[PRAHA/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK