Orange bude prodávat v Evropě včetně Slovenska iPhone

16.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Amsterodam 16. května (ČTK) - Seznam zemí, kde se budou prodávat telefony iPhone od americké firmy Apple, se rozroste o Slovensko, Polsko a další země Evropy, Blízkého východu a Afriky. Tento módní hit zde letos začne prodávat mobilní operátor Orange ze skupiny France Télécom.

Orange dnes oznámil, že začne během letošního roku telefony iPhone prodávat na Slovensku, v Polsku, Rakousku, Švýcarsku, Belgii, Portugalsku, Rumunsku, Dominikánské republice, Egyptě, Jordánsku a na svých afrických trzích. Další informace firma neposkytla.

Tento měsíc se na prodeji iPhone v deseti zemích světa včetně českého trhu již dohodl s firmou Apple největší světový mobilní operátor Vodafone. Podobné dohody uzavřely také například firmy jako Telecom Italia nebo indická Bharti Airtel.

Zpráva Orange znamená, že budou existovat země, kde Phone nebude na exkluzivním základě prodávat jediná firma, jak to Apple praktikuje na trzích USA, Británie, Německa a Francie. V Portugalsku a v Egyptě má tyto telefony prodávat vedle Orange i Vodafone.

iPhone spojuje telefon, přehrávač hudby a videa, fotoaparát a internetový prohlížeč v jednom. Přístroj nemá tlačítka, ale pouze širokoúhlý barevný dotykový displej, k jehož ovládání stačí prsty.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK