Hospodářská komora bude mít nového prezidenta, Drábek končí

16.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. května (ČTK) - Hospodářská komora bude mít od 29. května nového prezidenta. Na sněmu komory budou volit nového šéfa tři stovky delegátů z okresních hospodářských komor a živnostenských společenstev. Dosavadní prezident Jaromír Drábek se rozhodl již znovu nekandidovat. Dnes to řekla mluvčí komory Viktorie Plívová.

Dosud jediným kandidátem na prezidenta HK ČR je podle ní v tuto chvíli Petr Kužel, předseda představenstva Hospodářské komory hlavního města Prahy a současně jeden z viceprezidentů komory. Přihlásit se ke kandidatuře na tento post ale mají delegáti sněmu možnost ještě i v den jeho konání.

Podle Drábka, který ve funkci setrval dvě funkční období, tedy šest let, je jedním z úspěchů uplynulého období, že komora se aktivně podílí na přípravě podnikatelské legislativy. "Od roku 2004, kdy se hospodářská komora stala povinným připomínkovým místem, se nám daří nejen upozorňovat na nedostatky v prováděných zákonných úpravách, ale i předkládat vlastní protinávrhy," uvedl Drábek.

K dalším úspěchům, patří podle něj úprava zjednodušující živnostenský zákon, zrychlení práce obchodního rejstříku, redukce požadovaných statistických údajů a návrh na rušení investičních pobídek, který začíná ministerstvo průmyslu a obchodu naplňovat.

Hospodářská komora ČR, která letos slaví patnáct let svého vzniku, sdružuje 14.000 podnikatelů zaměstnávajících přibližně dvě třetiny práceschopného obyvatelstva ČR. Komora je v regionech zastoupena 14 krajskými hospodářskými komorami a okresními hospodářskými komorami, které působí v sedmi desítkách měst a obcí ČR. Oborovou část komory tvoří 80 živnostenských společenstev.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK