iDnes: Jihočeská cestovní kancelář Prácheň zkrachovala

16.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. května (ČTK) - Jihočeská Cestovní kancelář Prácheň dnes ohlásila úpadek. Informoval o tom server iDnes s odvoláním na mluvčího České pojišťovny Václava Bálka. U té je proti úpadku cestovní kancelář pojištěna.

CK Prácheň patří spíše k menším cestovním kancelářím, měla kolem 2000 až 3000 klientů ročně. Pobočky má hlavně v jižních Čechách. Specializovala se především na zájezdy do Chorvatska a Itálie, nabízela i exotické zájezdy.

"Žádní klienti nejsou v zahraničí, takže nemusíme zajišťovat jejich návrat zpět do Česka," uvedl Bálek. Nepříjemnosti tak čekají klienty, kteří si už zájezd zaplatili. Ačkoli o peníze nepřijdou, budou si muset na jejich výplatu počkat půl roku. "To je lhůta stanovená zákonem, musíme počkat šest měsíců," uvedl Bálek.

CK měla problémy už dříve, připomněl server. V prosinci ji například vyloučila ze svých řad Asociace českých cestovních kanceláří a agentur. "Bylo to na základě stížností hotelů v Chorvatsku a Itálii, kterým cestovka neplatila. Stížnosti přicházely i od klientů, kterým cestovka dlužila za storna zájezdů," řekl mluvčí asociace Tomio Okamura. Podle údajů v obchodním rejstříku dlužila v minulosti také například finančnímu úřadu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK