Akciové futures v USA ukazují na oživení trhu

22.05.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké akcie se zřejmě ve čtvrtek zotaví ze dvou dnů masivních ztrát, když zpráva o velké akvizici v energetickém sektoru pomáhala zvedat...

...náladu trhu na Wall Street.

Výrobce elektrické energie NRG Energy <NRG.N> předložil nevyžádanou nabídku na koupi konkurenční firmy Calpine <CPN.N> zhruba za 11 miliard dolarů v akciích.

"V poslední době trochu ožívá aktivita na poli akvizic a fúzí. Ta zpráva je ale nyní téměř neznatelná, protože ji zastiňuje ropná horečka," řekl Andre Bakhos, prezident Princeton Financial Group.

Ceny ropy <CLc1> ve čtvrtek rostly čtvrtý den v řadě a překonaly úroveň 135 dolarů za barel. Investory zneklidňovaly vyhlídky na omezení dlouhodobých dodávek a prudký pokles zásob ve Spojených státech.

V 15:00 rostly futures na index Standard & Poor's 500 <SPc1> o 2,1 bodu, futures na technologický index Nasdaq 100 <NDc1> přidávaly 1,5 bodu.

Výsledkové listině ve čtvrtek vévodí maloobchodníci s oděvy. Firma AnnTaylor Stores <ANN.N> vykázala pokles kvartálního zisku kvůli nákladům na restrukturalizaci. Dále se čekají čísla od Gapu <GPS.N> a Pacific Sunwear of California <PSUN.O>.

Data za první kvartál předloží i GameStop <GME.N>, největší maloobchodník s videohrami a zábavným softwarem na světě.

Pfizer <PFE.N> klesl ve středu po závěru trhu o více než 1 procento a oslaboval v Evropě poté, co američtí vědci uvedli, že preparát Chantix proti kouření vykazuje vážné vedlejší účinky.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK