Většina akcií na pražské burze klesla

23.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. května (ČTK) - Většina akcií na pražské burze při slabé aktivitě investorů klesla. Pod největším tlakem byly akcie autobazarů AAA Auto, které i kvůli dalšímu prodejnímu doporučením od analytiků přišly o více než tři procenta na 25,02 koruny. Hlavní index PX oslabil potřetí za poslední čtyři dny, dnes o 0,36 procenta na 1671,3 bodu. Výsledky převzala ČTK z burzy.

Objem obchodů s akciemi se snížil více pod letošní průměr na 1,9 miliardy korun z minulých 2,7 miliardy korun. Vedle nedostatku nových podnětů a zpráv o podnicích k tomu podle makléřů přispěl i prodloužený víkend ve Spojených státech a Británii, kde bude v pondělí svátek.

Prodejní doporučení k akciím AAA Auto vydaly společnosti KBC/Patria. "Za poslední měsíc akcie AAA posílily o 38 procent, čímž překonaly výkon indexu PX o 29 procent, což považujeme za neodůvodněné," znělo vysvětlení. Stejné negativní doporučení k AAA vydala v minulých dnech firma Wood & Company.

Z dalších emisí akcie realitní skupiny Orco Property odepsaly 1,78 procenta na 1327 korun a akcie těžební firmy New World Resources klesly o 0,92 procenta na 529,6 koruny, zatímco cenné papíry mediální skupiny CME stouply o 1,89 procenta na 1620 korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK