Získat hypotéku je čím dál jednodušší

26.05.2008 | , Hypoteční banka
Tiskové zprávy


Věděli jste, že se počet dokladů potřebných k vyřízení hypotéky za posledních deset let snížil na pětinu? A co si tedy musíte přinést s sebou do banky?

Stačí vám 2 doklady
„Po klientech, kteří si chtějí na hypotéku pořídit byt, bude naše banka požadovat pouze potvrzení o výši příjmů a nabývací titul k nemovitosti,“ vysvětluje Pavla Hávová z Hypoteční banky. „Ke zpracování žádosti o úvěr sice potřebujeme ještě výpis z katastru a odhad hodnoty nemovitosti, ale list vlastnictví a snímek z katastrální mapy pomocí dálkového přístupu do katastru obstaráme pro klienty sami a bezplatně. Totéž platí o ocenění bytu – stačí, když nám klient sdělí několik technických parametrů (velikost bytu, adresu, podlaží atd.) a my mu zjistíme cenu zdarma a na počkání.“ Příjmy může klient prokázat buďto potvrzením od zaměstnavatele nebo v případě podnikatelů daňovým přiznáním. Nabývacím titulem k nemovitosti se rozumí kupní smlouvu nebo smlouva o smlouvě budoucí kupní.

Hypotéka on-line
Rádi používáte internet? Pak můžete zkusit hypotéku on-line, kterou naleznete na stránkách www.hypotecnibanka.cz. Když zadáte cenu své vysněné nemovitosti, sumu, kterou chcete půjčit, dobu, po jakou chcete splácet a fixaci úrokové sazby, ihned zjistíte výši své měsíční splátky. Všechny tyto parametry můžete samozřejmě libovolně upravovat, aby splátka maximálně odpovídala vašim představám. V dalších krocích se dozvíte některé další užitečné informace, a pokud budete chtít, můžete odeslat do banky nezávaznou objednávku a sjednat si schůzku s hypotečním poradcem. Hypotéku tak můžete získat rychleji a za výhodnějších podmínek.

Splatnost až 40 let
Některé banky nabízejí možnost splácet hypotéku až 40 let. V čem je to pro klienty výhodné? Mohou tak platit nižší měsíční splátky, protože si úvěr rozloží na delší dobu, a zůstane jim více peněz třeba na vybavení nemovitosti nebo na koníčky.

Neúčelová část úvěru
Když už si pořizujete nové bydlení, určitě byste si rádi dopřáli i nový moderní nábytek a další skvělé vybavení. To pořídíte díky neúčelové části hypotečního úvěru. Můžete si půjčit až 20 % z objemu hypotečního úvěru! Zaplatíte navíc stejně nízký úrok jako u hypotéky, což je pro vás výhodné – pokud byste si totiž vzali spotřebitelský úvěr, byly by úroky podstatně vyšší.

Více informací najdete na stránkách www.hypotecnibanka.cz.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy