Fio Běžný účet bez poplatků nově s autorizačními SMS

02.06.2008 | , Fio banka
Tiskové zprávy


Fio, které před deseti lety jako první finanční instituce v ČR nabídlo svým klientům internetbanking, jim nyní nově umožňuje podepisovat transakce realizované přes internet pomocí autorizačního kódu zaslaného SMS zprávou. Klienti si mohou sami zvolit parametry tohoto zabezpečení.

Nově i dvojnásobná ochrana účtu

Dosud autorizovali klienti aktivní operace pomocí samostatné aplikace. Nyní mají na výběr - buďto mohou nadále potvrzovat pokyny pomocí elektronického podpisu, nebo pomocí jednorázového unikátního kódu, který jim pro potvrzení každé aktivní operace zašleme na jejich mobilní telefon. Je možné zvolit i kombinaci obojího, tedy dvojnásobnou ochranu.

Každý si zvolí vlastní nastavení

Klienti musí pro možnost využití této služby podepsat smlouvu o elektronické správě účtů. V ní si mohou kromě telefonního čísla, na které budou zprávy zasílány, zvolit i délku zasílaného kódu (5-25 znaků), počet pokusů pro jeho zadání (2-5) či dobu, po kterou bude platit (maximálně 20 minut). Zasílání SMS kódu je samozřejmě zdarma.
 
SMS kódy nabízejí klientovi při vysoké úrovni zabezpečení značný komfort – k obsluze účtu díky nim stačí jen počítač s připojením k internetu a mobilní telefon. Klient tedy nemusí s sebou nosit žádná speciální zařízení.

Kvalitní služby zdarma lze získat na pobočkách v 54 městech ČR

Internetbanking Fio poskytuje klientům neomezenou historii transakcí a řadu pokročilých funkcí, například „hlásiče“ o dění na účtu podle zadání klienta, které lze zasílat na e-mail zdarma. Zdarma jsou navíc u Fio všechny standardní elektronické operace – ať již jde o tuzemské příchozí a odchozí platby, založení, změnu, zrušení či realizaci trvalých příkazů a inkas, a to nejen pro fyzické osoby – občany, ale i pro podnikatele i firmy. V pilotním provozu rovněž funguje bezplatný platební styk se Slovenskem.


Více o internetbankingu a službách Fio se dozvíte ZDE.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy