Aviva rozšiřuje nabídku investičních příležitostí

11.06.2008 | , Aviva
Tiskové zprávy


Aviva životní pojišťovna, specialista na investiční životní pojištění, výrazně rozšiřuje nabídku programů investování (fondů) pro své klienty.

Ve spolupráci se společnostmi Credit Suisse a Pioneer Investments připravila od 1. 6. 2008 čtyři nové programy investování a inovaci stávajícího programu Akcie globální, pod novým názvem Akcie světové.

„Rozšířením investiční nabídky přinášíme našim klientům další zajímavé příležitosti k umístění finančních prostředků v kombinaci s komplexním pokrytím jejich rizik. Například program Agresivní multibrand umožňuje klientům Aviva, jako jediným v ČR, vstoupit do podkladového fondu Pioneer Multibrand – Pioneer P. F. Global Progressive i formou nižších pravidelných investic,“ říká Karel Veselý, obchodní ředitel pojišťovny. „Atraktivní může být také program Akcie nerostného bohatství, kterým reagujeme na nárůst popularity komoditních sektorů,“ doplňuje Veselý.

V rámci nabídky alternativních investic představuje Aviva jako první pojišťovna na trhu program investování zaměřený na dluhopisy rozvíjejících se trhů. Nově uvedené programy investování jsou dostupné nejen novým, ale i stávajícím klientům.

Nové programy investování Aviva pojišťovny:

Program investování Akcie nerostné bohatství
Program zaměřený na v poslední době velmi populární sektor nerostného bohatství. Podkladová aktiva jsou představována jednotkami podílového fondu Credit Suisse Equity Fund (Lux) Global Resources, který investuje do akcií společností zabývajících se distribucí, těžbou, financováním a obchodem s kovy, nerostným bohatstvím, energetickými zdroji apod.

Program investování Akcie evropské
Program rozšiřuje geografické zaměření nabízených akciových programů o program cílovaný na evropské akciové trhy. Podkladová aktiva jsou tvořena jednotkami podílového fondu Credit Suisse MultiFund (Lux) Equity Europe, který vyhledává nejlepší akciové fondy se zaměřením na země západní a východní Evropy. 

Program investování Agresivní multibrand
Program nabízí agresivní investiční strategii pro klienty, kteří požadují maximální výnos a jsou ochotni pro jeho dosažení podstoupit i vysoké riziko. V současné době jsou podkladová aktiva představována jednotkami podílového fondu Pioneer Multibrand - Global Progressive. Tento fond investuje zejména do vybraných akciových fondů světově uznávaných správců jako např. Franklin Templeton, Fortis, Morgan Stanley atd. Řada z těchto fondů je doposud pro běžné investory v České republice jinak nedostupná.

Program investování Dluhopisy rozvíjejících se trhů
Dluhopisy rozvíjejících se trhů lze zařadit do skupiny programů pro klienty hledající ne zcela běžné investiční příležitosti. Podkladová aktiva jsou představována jednotkami podílového fondu Credit Suisse Bond Fund (Lux) Emerging Markets. Tento fond je v současné době řízen jedním z dlouhodobě nejúspěšnějších portfolio manažerů dané oblasti – Raphaelem Kassinem.

Program investování Akcie světové
Od června jsou podkladová aktiva tohoto programu představována podílovým fondem Credit Suisse MultiFund (Lux) Equity Global Constellation, který vyhledává nejlepší akciové fondy bez geografického omezení.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy