Kam po střední škole?

16.06.2008 | , Channel Crossings
Tiskové zprávy


Nabídka škol je velice pestrá a orientace je stále obtížnější, a proto je při výběru vhodného kurzu pomaturitního studia pro Vás či Vaše blízké užitečné vzít v potaz několik důležitých kritérií.

Základní formální náležitosti jako zařazení ve vyhlášce MŠMT ČR či oficiální harmonogram školního roku jsou naprostou samozřejmostí, bez níž by školy pomaturitní studium ani nemohly legálně nabízet. Jsou ale v zásadě tři základní kritéria, která Váš výběr zjednoduší a zpřehlední.

„Bezpochyby nejdůležitějším měřítkem je kvalita," říká Ondřej Douša z jazykové školy Channel Crossings (www.chc.cz). Dobrým indikátorem kvality je zpravidla certifikovaný systém řízení jakosti ISO, členství v nějaké profesní organizaci, která pravidelně kontroluje kvalitu a kvalifikační předpoklady svých členů (jako například Asociace jazykových škol ČR), a v neposlední řadě pak také akreditace pro pořádání některé z mezinárodně uznávaných jazykových zkoušek. Samotné vlastnictví certifikátu samozřejmě není automatickou zárukou kvality, ale šance, že u certifikované školy dostanete za své peníze kvalitní služby, je výrazně vyšší.

Dalším důležitým předpokladem pro Vaši budoucí spokojenost s výukou je nízká fluktuace lektorů. Pokud si škola dokáže udržet stabilní tým zkušených lektorů, je to zajisté známka toho, že je spolehlivá a plní to, co proklamuje. Nejlepším způsobem, jak si toto ověřit, je osobní návštěva dané školy a pohovor s manažerem, koordinátory výuky či samotnými lektory. „Opravdu kvalitní škola, která nemá co skrývat, se takovému požadavku nebude bránit," dodává Douša z CHC.

Avšak příslovečným jazýčkem na vahách při volbě mezi již předvybranými kvalitními školami jsou doplňkové služby již zahrnuté v ceně. Některé školy nabízejí „all-inclusive" balíčky, které kromě samotného kurzovného obsahují i veškeré studijní materiály, poplatek za složení mezinárodně uznávané zkoušky, různé exkurze či cizojazyčná divadelní představení a další doprovodný program.

Největší a nejčastější chybou při volbě kurzu pomaturitního studia je přílišný důraz na cenu. Platí staré známé přísloví „za málo peněz málo muziky". Nápadně levné nabídky jsou vždy pochybné, lépe je zaměřit se například na různé slevy za včasnou platbu. Volte tedy s rozvahou a požadujte kvalitu!

 

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy