KCP uložila IS BVV Invest zaplatit svému fondu přes osm mil. Kč

10.01.2000 | ,
Domovská stránka


Komise pro cenné papíry uložila investiční společnosti BVV Invest zaplatit do majetku podílového fondu BVV Invest - Veletržní uzavřený PF 8,184 miliónu Kč. Investiční společnost totiž uzavřela v rozporu se zákonem termínový obchod, kterým spravovanému fondu vznikla uvedená ztráta. ČTK o tom dnes informovala tisková mluvčí KCP Šárka Samková.

Komise v prosinci odejmula povolení investiční společnosti Leavia, jakož i povolení k vydávání podílových listů za účelem vytvoření Podílového fondu Ultrapožitkového. Odejmutí povolení investiční společnosti nabývá účinnosti až po vyplacení podílníků fondu.

KCP dále odejmula povolení k vydávání podílových listů za účelem vytvoření otevřeného podílového fondu IKS SEL, Investiční kapitálové společnosti KB, jmenovala Miloše Havránka likvidátorem J. B. Investičního fondu a schválila přeměnu COR/US investičního fondu na otevřený podílový fond J & T Asset Management COR/US Garant.

Prvnímu investičnímu stavebnímu fondu uložila komise svolat valnou hromadu a rozhodnout o přeměně na otevřený podílový fond nebo likvidaci, protože fond splnil zákonné kritérium pro povinné otevření.

K 31. prosinci 1999 KCP evidovala 79 investičních společností (z toho 27 bylo v likvidaci, u 14 plynula lhůta sedmi měsíců pro nabytí účinnosti rozhodnutí o odejmutí povolení, kdy musí být vypořádáni podílníci zrušených obhospodařovaných podílových fondů), 105 investičních fondů (z toho 55 v likvidaci), 74 otevřených a 19 uzavřených podílových fondů.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka