SG Equipment Finance koupila společnost PEMA GmbH

08.07.2008 | , SG Equipment Finance
Tiskové zprávy


SG Equipment Finance koupila 100% podíl ve společnosti PEMA GmbH, která se zabývá pronájmem nákladních vozů a přívěsů. PEMA vlastní fleet 15 000 vozidel. Transakce, která byla podepsána 3. července, čeká na schválení Evropské komise.

Společnost PEMA byla založena v roce 1976 (ředitelství společnosti se nachází v Herzbergu v Německu) a patří k předním společnostem v oblasti pronájmu nákladních vozů a přívěsů se službami jako jsou servis a opravy vozidel. PEMA má v současné době 500 zaměstnanců, obsluhuje 4000 zákazníků a v roce 2007 dosáhla čistého zisku 22 mil. EUR. PEMA vlastní rozsáhlou pobočkovou síť (26 zastoupení) v 8 evropských zemích, a to v: Belgii, České republice, Dánsku, Německu, Polsku, Rumunsku, Slovensku a Švýcarsku. Autopark byl v minulých čtyřech letech zdvojnásoben a potřeba větší finanční flexibility dopravních společností otvírá  prostor k dalšímu rychlému růstu.
SG Equipment Finance se specializuje na financování strojů a zařízení a patří mezi přední společnosti v poskytování finančních služeb spolupracujícím dodavatelům. V současné době je zastoupena ve 23 zemích po celém světě více než 100 pobočkami. V roce 2007 SG Equipment Finance dosáhla obratu 10 miliard EUR,  hodnota spravovaných aktiv dosáhla 22 miliard EUR. Skupina má v současné době 170 000 zákazníků z oblasti transportu, strojů a zařízení a high-tech.

Jean-Francois Gautier, ředitel divize speciálního financování Société Générale říká: “ S touto akvizicí jsme velmi spokojeni, umožní nám to stavět na odborných znalostech společnosti PEMA v oblasti pronájmu nákladních vozů a přívěsů. Je to ideální doplněk naší produktové nabídky.”
 
Thomas Manns, výkonný ředitel PEMA říká: ”Koupě PEMA společností SG Equipment Finance, která je mezinárodní specializovanou finanční institucí, umožní její další rozvoj tak, aby se stala přední společností v oblasti pronájmů nákladních vozů a přívěsů v Evropě.”

Tato transakce zcela naplňuje strategii SG Equipment Finance na další rozšiřování produktové nabídky a umožní flexibilní a vysoce kvalitní možnost pronájmu se službami zákazníkům SG Equipment Finance v souvislosti s rostoucí poptávkou na dopravu zboží v Evropě.

Společnosti SG Equipment Finance poskytl poradenství německý team M&A (Mergers and Acquisitions) společnosti SG CIB.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy