Chytrá karta České spořitelny zaručí nejnižší cenu, prodlouží záruční dobu nebo pomůže spořit na penzi

11.08.2008 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


Na český bankovní trh vstupuje poprvé karta, kterou si klient nastaví přesně podle svého. Jde o další flexibilní produkt z nabídky České spořitelny.

Držitel Chytré karty České spořitelny si zvolí nejen vzhled karty (v nabídce je  40 designů karet včetně vzhledu individuálního), ale také výběrem z deseti volitelných služeb určí, co bude jeho karta umět. Klient ovlivní dokonce i to, jak dlouhé bezúročné období na kartě bude mít, nebo zda si odloží úhrady. Karta je určena především na nákupy, protože svému majiteli dokáže garancí nejnižší ceny, prodlouženou zárukou na zakoupené zboží a dalšími službami ušetřit nemalé částky. Chytrá karta České spořitelny nahradí všechny dosud vydávané soukromé kreditní karty, stávající kreditní karty České spořitelny vydané klientům zůstávají beze změny.

„Myšlenka Chytré karty České spořitelny vznikla už koncem minulého roku, vlastně v době kdy se nám díky Osobnímu účtu České spořitelny potvrdilo, že svobodná volba, flexibilita a variabilita je právě to, co lidé skutečně chtějí,“ uvedl Martin Techman, ředitel úseku rozvoje obchodu České spořitelny. „Pokud uvážíme,  jak komplexní produkt vzhledem ke svému individuálnímu nastavení Chytrá karta České spořitelny je, byla její příprava až neuvěřitelně krátká,“ dodal Martin Techman.

V základním nastavení Chytré karty České spořitelny, které je automaticky součástí pro všechny držitele,  je záruka, že pokud klient nakoupí kartou a později uvidí totéž zboží za nižší cenu, dostane rozdíl zpět. Pro všechny držitele poskytuje Chytrá karta České spořitelny také ochranu pro případ, že by došlo ke zničení nebo poškození zakoupeného zboží.

Mezi volitelnými službami ke kartě je např. slevový program Sphere se slevami 5 – 30 % u více než  šesti a půl tisíce obchodníků u nás i na Slovensku, zvýhodněný Bonus program, kdy klient získá 1 bod za 15 Kč (místo standardních 20 Kč), možnost odložit úhrady, kartu zdarma, pokud provede ročně transakce v určitém objemu, a další služby. S Chytrou kartou České spořitelny lze spořit i na důchod - klient za každých 1000  Kč nákupu v obchodě získá 10 Kč na penzijní připojištění u Penzijního fondu České spořitelny. Počet sjednaných služeb ovlivňuje i délku bezúročného období, které může dosáhnout až 55 dní. V nabídce jsou i nadstandardní služby jako pojištění schopnosti splácet nebo automatické převedení celé úhrady z běžného na kartový účet klienta.

V pilotním provozu od 14. července 2008 kartu sjednalo přes pět tisíc klientů. Největší zájem byl o službu splátkové prázdniny, slevový program Sphere a zvýhodněný Bonus program. Od 11. srpna 2008 si mohou klienti pro Chytrou kartu České spořitelny přijít do jakékoli pobočky České spořitelny.
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy