AWD útočí na post světové jedničky

18.08.2008 | , AWD
Tiskové zprávy


Carsten Maschmeyer, zakladatel AWD, která velmi úspěšně působí i v České republice, prodává společnosti Swiss Life svůj zbývající 10,46% podíl v AWD a také svůj podíl ve společnosti MLP (jeden z největších nezávislých finančních poradců v Evropě). Na oplátku získává podíl ve společnosti Swiss Life a stává se jedním z největších privátních akcionářů Swiss Life. Cílem transakce je příprava AWD na další silný růst ve světě.

Swiss Life se stává držitelem 96,71% podílu v AWD a získává 26,75% podíl v MLP
Swiss Life získává od Carstena Maschmeyera balíček akcií představující 26,75% ve společnosti MLP. Přímo od Carstena Maschmeyera koupí Swiss Life balíček akcií společnosti MLP v hodnotě 10,93% a další balíček 15,82% podílu prostřednictvím Carstena Maschmeyera od jedné banky. Swiss Life chce tímto strategickým podílem posílit svou pozici na poli nezávislého finančního poradenství v Německu a zintensivnit spolupráci se společností MLP. Svůj zbylý podíl 10,46% ve společnosti AWD Holding AG prodá Carsten Maschmeyer společnosti Swiss Life do konce roku. Společně se současným podílem v hodnotě 86,19% se tak Swiss Life po dokončení prodeje stane držitelem 96,71% akcií ve společnosti AWD. Jelikož je již zbylá veřejně obchodovatelná část akcií společnosti nepatrná, plánuje společnost Swiss Life v průběhu roku 2009 nucený odprodej akcií minoritních akcionářů a překótování akcií společnosti AWD.

Carsten Maschmeyer získává podíl na společnosti Swiss Life
Do konce první poloviny roku 2009 pak Carsten Maschmeyer získá na trhu akcie Swiss Life za přibližně 300 milionů švýcarských franků. S podílem téměř 3% se tak stane jedním z největších privátních akcionářů společnosti Swiss Life.

Představenstvo společnosti AWD bude posíleno
Aby AWD mohlo vytvořit ty nejlepší předpoklady pro další růst, spojit blízkost trhu s převedením nejlepších zkušeností z praxe a využít současného potenciálu k dalšímu zvyšování efektivity, bude představenstvo společnosti AWD Holding AG k 1. září 2008 posíleno a doplněno dalšími funkcemi. Jako druhý výkonný ředitel (Co-CEO) společnosti AWD se ke Carstenu Maschmeyerovi přidá Manfred Behrens, dosavadní výkonný ředitel společnosti Swiss Life pro Německo. Carsten Maschmeyer se zaměří především na další strategické rozvíjení a otvírání nových trhů.
Mimoto bude k podpoře dalšího budování společnosti k 1. září 2008 představenstvo posíleno z dosavadních tří až na osm členů. Dodatečně budou ke stávajícím členům Nilsovi Froweinovi a Wilhemovi Zsifkovitsovi vedle své jednatelské úlohy do budoucna reprezentovat předsednictvo i jednatelé zodpovědní za společnost AWD ve třech regionech Rolf Wiswesser (Německo), Wolfgang Prasser (Rakousko a CEE) a Marco Baur (Švýcarsko). Tímto budou zajištěny i budoucí předpoklady pro společný růst, neboť toto přináší tržní blízkost, zvýšení obratu a zlepšení příjmů pro prodej.
Carsten Maschmeyer, zakladatel společnosti AWD, prohlásil: „Mám velkou radost z toho, jak úspěšně se vyvíjí partnerství mezi AWD a Swiss Life. Díky opatřením, která byla nyní zavedena, jsme udělali další důležitý krok k tomu, abychom se stali celosvětovou jedničkou v oblasti nezávislého finančního poradenství.“

Rolf Dörig, delegát správní rady společnosti Swiss Life, prohlásil: „Jsme přesvědčeni, že nezávislé finanční poradenství, především v oblasti zabezpečení pro stáří, bude i nadále nabývat na významu. V rámci naší multikanálové obchodní strategie má tedy společnost AWD pro Swiss Life velký význam. Úspěšný obchodní model nezávislého poradenství AWD chceme i nadále ponechat beze změn, naopak budeme podporovat jeho mezinárodní růst.“

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy