ČSOB Leasing profinancoval již 460 projektů s podporou fondů EU

25.08.2008 | , ČSOB Leasing
Tiskové zprávy


ČSOB Leasing, největší česká leasingová společnost, nabízí již od roku 2004 leasing s dotací z fondů EU pod názvem EUROleasing.

Prostřednictvím tohoto zvýhodněného leasingového programu mohou malé a střední podniky financovat rychle, jednoduše a výhodně investiční projekty s podporou Evropské investiční banky (EIB). ČSOB Leasing dosud úspěšně profinancoval celkem 460 projektů v celkové hodnotě 24,6 milionů eur a přispěl tak k rozvoji českých malých a středních podniků. Nabídka EUROleasingu byla nyní prodloužena do 31. 8. 2009.

V letošním ročníku soutěže o nejlepší finanční produkty Zlatá koruna 2008 získal EUROleasing Stříbrnou korunu v kategorii Cena podnikatelů. „Toto ocenění je o to cennější, že jde o cenu v nové kategorii letošního ročníku s veřejným hlasováním podnikatelské veřejnosti. Jde tedy o názor cílové skupiny, pro kterou je produkt určen,“ řekla produktová manažerka Marta Slažanská. Kromě Ceny podnikatelů získal ČSOB Leasing letos další Stříbrné koruny v obou leasingových disciplínách. „Naše společnost získala v soutěži nejvíce ocenění ze všech leasingových společností a v praxi tím znovu dokládá, že je nejen největší společností svého druhu na trhu, ale má i nejlepší produkty,“ doplnila Marta Slažanská.

ČSOB Leasing realizoval postupně dva programy s dotacemi EIB, první v letech 2004 až 2006, druhý běží od roku 2007 a bude nabízen do konce srpna 2009. Z celkové hodnoty projektů realizovaných zákazníky s využitím obou programů ve výši 24,6 milionů eur činily stroje a zařízení 17,4 milionu eur a dopravní technika 7,2 milionu eur. Zákazníci mohou tímto způsobem financovat nové i použité stroje a zařízení a také nové nákladní automobily, návěsy, přívěsy, tahače a autobusy. EUROleasing je určen firmám, které mají méně než 250 zaměstnanců, jejichž roční obrat nepřevyšuje 40 milionů eur, případně celková roční bilanční suma nepřekročí 27 milionů eur.

„Postup využití programu je jednoduchý, protože většinu administrativy vyřizuje ČSOB Leasing za zákazníky. Všem firmám, které vyhovují uvedeným podmínkám EIB, doporučuji aby své investiční záměry konzultovaly s  pracovníky našich poboček a plně využily možností jednoduše získat výhodné financování. Celkově tak za dobu trvání leasingové smlouvy zákazník ušetří i desítky tisíc korun,“ uvedla Marta Slažanská. Zájemce o zvýhodněné financování EUROleasing s podporou EIB předloží investiční projekt v hodnotě minimálně 40 tisíc eur s minimální hodnotou financování 20 tisíc eur. Program EUROleasing mohou využít firmy pro své projekty v oboru strojírenství, polygrafie, zpracování plastů, zpracování dřeva, chemického průmyslu, stavebnictví a služeb včetně logistiky. Využitím programu EUROleasing se podnikatelský subjekt nezbavuje možnosti ucházet se s jinými projekty o finanční pomoc z národních dotačních programů.
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy