Hypotéka, u které neručíte nemovitostí

04.09.2008 | , Hypoteční banka
Tiskové zprávy


Pokud kupujete družstevní nebo městský byt, nemůžete ho zatím použít jako zástavu a banka vám hypotéku neposkytne. Můžete však požádat o předhypoteční úvěr.

Jak funguje?
U předhypotečního úvěru Hypoteční banky nemusíte ručit nemovitostí ani nepotřebujete ručitele. Kromě městského a družstevního bytu, který se bude výhledově převádět do osobního vlastnictví, ho oceníte i v případě, že si pořizujete byt či dům od developerské společnosti nebo ve dražbě. Nebo když upřednostňujete individuální výstavbu. Mimochodem – Hypoteční banka již nepožaduje předložení faktur při výstavbě nebo rekonstrukci a klienti mohou hypotéku čerpat jen oproti hodnotě nemovitosti. Ve všech výše uvedených případech vám nemovitost prozatím nepatří, ale výhledově bude. Jedinou podmínkou je, že se tak musí stát do 12 měsíců od podání žádosti o předhypoteční úvěr.

Rok platíte jen úroky
Tento úvěr se uzavírá společně s klasickou hypotékou a slouží primárně k financování nemovitosti, na kterou dočasně není možné vložit zástavní právo. Hypoteční banka vám jednoduše půjčí peníze (až 100 % hodnoty nemovitosti v případě družstevního nebo městského bytu) a vy splácíte pouze úroky. Jistinu potom uhradíte jednorázově z hypotečního úvěru. Předhypoteční úvěr můžete také kdykoliv splatit před termínem jeho splatnosti  z hypotečního úvěru, pokud vám družstvo nebo město převede byt dřív, než se původně plánovalo.

Získáte až pět milionů
Zajímá vás, jak drahou nemovitost si tímto způsobem můžete pořídit? V Hypoteční bance vám na předhypoteční úvěr půjčí od 200 000 Kč do 5 000 000 Kč. Úroková sazba je stanovena pevně na 1 rok a čerpat úvěr můžete jednorázově nebo postupně - podle toho, jak budete potřebovat.

Více informací na www.hypotecnibanka.cz

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy