RAVEN EU Advisory je 100% dceřinou společností České spořitelny

16.09.2008 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


Česká spořitelna navýšila svůj podíl ve společnosti RAVEN EU Advisory a stala se tak jejím 100% vlastníkem.

Změnu včera odsouhlasila valná hromada, která zároveň vzala na vědomí rezignaci pana Jana Havránka na funkci generálního ředitele. Předsedou představenstva a generálním ředitelem se nově stal Karel Goldemund, který zodpovídá zejména za obchod a spolupráci s Českou spořitelnou. RAVEN EU Advisory patří k největším společnostem na trhu v oblasti poradenství při získávání dotací ze strukturálních fondů Evropské unie.

„Navýšením podílu České spořitelny v naší společnosti se ještě více prohloubí výhodná spolupráce, která klientům přináší synergie v poskytování poradenství a zároveň nabízí možnost financovat své záměry, případně využít širokou škálu služeb a produktů silné finanční skupiny,“ uvedl Karel Goldemund, předseda představenstva RAVEN EU Advisory.

Nově jmenovaný předseda představenstva Karel Goldemund pracoval necelých deset let v bankovnictví a pojišťovnictví. Od roku 2002 působil na Ministerstvu financí ČR, kde se v srpnu 2005 stal náměstkem ministra financí. Do REUA nastoupil začátkem července letošního roku.

Dalšími členy představenstva RAVEN EU Advisory byli zvoleni Lukáš Němec, který bude odpovědný za EU komplexní poradenství a zpracování projektů při žádostech o EU dotaci, a Matěj Brož, který doposud zastával funkci finančního ředitele RAVEN EU Advisory.

Raven EU Advisory je od června 2007 nejmladší dceřinou společností Finanční skupiny České spořitelny. Orientuje se na komplexní poradenství v oblasti dotací z EU pro klienty veřejného sektoru, neziskových organizací; pro malé a střední podniky i velké korporace. Od roku 2000 již klienti ve spolupráci s RAVEN EU Advisory realizovali více než 950 projektů a celkově získali z fondů Evropské unie více než 4 mld. Kč.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy