Fio, burzovní společnost a akciový trh RM-SYSTÉM vzdělávají veřejnost v oblasti kapitálových trhů

17.09.2008 | , Fio banka
Tiskové zprávy


(Praha, 15. září 2008) Největší český on-line broker Fio, burzovní společnost a akciový trh RM SYSTÉM dnes spouštějí bezplatný vzdělávací program zaměřený na zvyšování laického i odborného povědomí o kapitálovém trhu.

Podle průzkumu serveru Akcie.cz považuje vzdělávání za důležité 83 % investorů, přičemž 58 % mimo to klade velký důraz i na zkušenosti. Pouze 17 % dotázaných obchoduje podle intuice nebo nepovažuje vzdělávání za přínosné.

„Výsledky ankety pouze potvrdily to, co dávno víme – totiž že náš vzdělávací program míří správným směrem,“ komentuje anketu odborného serveru Jiří Vodička, ředitel marketingové divize Finanční skupiny Fio, která se vzdělávání investorů systematicky věnuje a v těchto dnech spouští podzimní kolo vzdělávacích akcí.

Semináře a prezentace pro veřejnost i vysoké školy pořádají Fio, burzovní společnost i RM-SYSTÉM již několik let, podzimní program je ale výjimečný v několika ohledech. Semináře se budou nově konat i v menších městech jako je Hodonín, Chrudim, Karviná, Kladno, Kolín nebo Znojmo a vzdělávání tím bude dostupnější většímu počtu lidí.

Důležitý je rovněž široký okruh témat, ze kterých si vybere opravdu každý. Pro méně zkušené investory je vhodný seminář pro začátečníky, znalý investor dá pravděpodobně přednost odbornějším tématům jako technická analýza nebo komodity. Celkem se do poloviny prosince uskuteční 55 vzdělávacích akcí.

Na první seminář pro začátečníky v Praze se zaregistrovalo 200 osob a registrace tak bohužel musela být kvůli kapacitě sálu předčasně zastavena. Na další termíny se účastníci mohou jednoduše přihlásit prostřednictvím stránky http://www.fio.cz/seminar.php.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy