Allianz pojišťovna nabízí pojistný program ŠKOLKA

23.09.2008 | , Allianz
Tiskové zprávy


Allianz pojišťovna uvedla na trh pojistný program ŠKOLKA. Jako první nabídla pojistný produkt, který chrání jak provozovatele předškolních zařízení, tak jejich malé klienty. Všechny děti jsou pojištěny pro případ úrazu během pobytu ve školce i při akcích pořádaných školkou mimo vlastní zařízení, samotné předškolní zařízení je zajištěno až do výše 5 mil. Kč pojištěním odpovědnosti.

I přes maximální péči, kterou dětem věnují v předškolních zařízeních, nelze zcela vyloučit možnost úrazu. U dětí představují úrazy hlavní příčinu úmrtnosti. Každoročně je v České republice z důvodu úrazu hospitalizováno každé čtvrté dítě. Právě proto Allianz pojišťovna uvedla na trhu pojistný program ŠKOLKA, který chrání jak předškolní zařízení, tak i jejich malé klienty

Pojištění dětí
Pojištění ŠKOLKA je skupinové pojištění, kdy jsou pojištěny všechny děti pro případ úrazu, zejména trvalých následků. Pojistné plnění může dosáhnout až výše 5 mil. Kč. Pojistná smlouva kryje vždy všechny děti zapsané k pravidelné předškolní docházce v daném zařízení. Pojistné krytí se vztahuje jak na samotnou předškolní docházku, tak i na akce pořádané školkou i mimo vlastní prostory (vycházky, výlety, návštěvy kulturních zařízení apod.) Přes svou jednoduchost (nedochází ke zdravotnímu zkoumání) umožňuje pojištění výběr ze tří variant výše pojistného krytí a ceny.

Pojištění provozovatele
Pro všechny tři varianty nabízí pojištění ŠKOLKA pojištění odpovědnosti s pojistnou částkou 5 mil. Kč. Pro podnikatelské subjekty, které jsou provozovateli školek, je navíc skupinové pojištění ŠKOLKA daňově uznatelným nákladem.

Allianz pojišťovna tímto pojistným programem vyšla vstříc požadavkům předškolních zařízení. Zkušenosti z posledních let ukazují, že náhodná tragická událost může mít nejen závažné sociální, ale i ekonomické dopady (například úhrada odškodného na základě soudního rozhodnutí, které může vyšplhat až do řádu milionů korun).

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy