Co dělat, když chcete ušetřit za nákupy se stavebním spořením?

17.01.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Většina  z nás uzavírá stavební spoření za účelem získat výhodný úvěr nebo  co nejvíce zhodnotit své úspory. Ale víte, že pokud máte uzavřeno stavební spoření, máte možnost ušetřit třeba když jdete kupovat novou televizi nebo ledničku?

  • Co tedy musíte udělat?  Vybrat si stavební spořitelnu, která poskytuje kartu klienta či slevovou kartu, s níž lze čerpat slevy v síti obchodních partnerů.
  • Jak kartu získáte? Kartu můžete obdržet automaticky po uzavření smlouvy u Všeobecné stavební spořitelny KB, Stavební spořitelny CS či Raiffeisen stavební spořitelny.  U Wüstenrotu obdrží kartu klient po zaplacení úhrady za uzavření smlouvy s minimální cílovou částkou 100 tis. Kč. Za mírný poplatek 100,- Kč při naspoření minimálně 5% z cílové částky lze o kartu požádat u Českomoravské stavební spořitelny.
  • Kde lze kartu použít? Kartu lze použít u smluvních obchodníků. Počet obchodních míst, ve kterých můžete kartu použít se pohybuje asi mezi 1500 a 2000  na celém území České republiky (počet záleží na stavební spořitelně). Výjimkou je Wüstenrot stavební spořitelna, kde lze kartu použít zatím pouze u necelé desítky obchodníků, ale i zde se bude jejich počet zvyšovat.
  • Co lze na kartu koupit a s jakou slevou? Sortiment obchodních partnerů v sobě zahrnuje nejen veškeré vybavení domácnosti, stavebniny, ale téměř vše na co si vzpomenete. Obchodníci po předložení karty poskytují slevy obvykle od 2 do 10% a pokud třeba stavíte či renovujete Vaše bydlení tak se Vám určitě každá uspořená korunka bude hodit.

Nyní již víte, které stavební spořitelny a za jakých podmínek Vám kartu na níž můžete čerpat slevy poskytnou, tak pokud ještě nevíte, kterou stavební spořitelnu a který tarif zvolit, podívejte se na tuto stránku.


   Zpět na stránku s tipy a radami!

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát