MfD: Slévárna Ferex-ŽSO v Liberci končí, o práci přijde 160 lidí

30.12.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Liberec 30. prosince (ČTK) - Společnost Ferex-ŽSO v Liberci oznámila úřadu práce ukončení výroby ve slévárně v Liberci - Ostašově. O práci přijde 160 lidí. Slévárna šedé litiny má výrobu ukončit na konci března, informuje o tom dnešní liberecká příloha Mladé fronty Dnes (MfD).

"Rozhodli o tom v pondělí, oznámili to nám i úřadu práce," řekl deníku Milan Šubrt z Asociace samostatných odborů. Propouštění potvrdila i ředitelka úřadu práce v Liberci Kateřina Sadílková. "Máme připravené projekty, které by měly propuštěným pomoci, jsme připraveni jet do firmy přímo jednat," uvedla Sadílková.

Provoz ve slévárně ukončí Ferex-ŽSO po třech letech. Areál společnost získala na jaře 2005 z konkurzní podstaty zkrachovalé Slévárny Liberec za 30 milionů korun. Slévárna se specializovala na odlévání součástí pro automobilový průmysl, především brzd, bloků a hlav motorů. Původně byla součástí skupiny Liaz.

Vedení Ferexu se k uzavření slévárny nevyjádřilo. Na firmu podal v polovině prosince insolvenční návrh liberecký podnikatel Milan Marnota, který tímto způsobem vymáhal zaplacení pohledávek za necelého půl milionu korun. Firma však dluh uhradila, a tak ho v pondělí vzal zpět.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK