Členové kampeliček sepsali prohlášení

14.03.2002 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Petiční výbor družstevních záložen sepsal a předal prohlášení a výzvu různým státním institucím. Dozvíte se zde z jakých důvodů požadují členové kampeliček zpět všechny svoje vložené peníze.

Petiční výbor družstevních záložen sepsal a předal prohlášení a výzvu různým státním institucím. Dozvíte se zde z jakých důvodů požadují členové kampeliček zpět všechny svoje vložené peníze. Podle jejich názoru je hlavním viníkem, který může za stav družstevních kampeliček v současnosti, hlavně stát. Respektive státní instituce jako Česká národní banka, Úřad pro dohled nad družstevními záložnami a Ministerstvo financí. Tyto instituce měli dle jejich názoru pečlivěji sledovat činnost a hospodaření kampeliček.
I přes nedostatky v hospodaření kampeliček, které byly zjištěny již v roce 1997, se však více méně nic nedělo, dokud nedošlo ke krachu tohoto systému. A nyní něco čísel. Jak vypadal sektor družstevních záložen ? Ke konci roku 1997 měly družstevní záložny celkem 25.160 členů a objem vkladů činil 1,267 miliardy Kč. V roce 1998 byl počet členů 63.301 osob a objem vkladů 4,484 miliardy Kč. Ke konci roku 1999 vzrostl počet členů na 126.486 osob a objem vkladů na 10,45 miliardy Kč.
Více než polovina členů tedy vstoupila do spořitelních a úvěrních družstev v roce 1999 a v tomto roce přibylo více než 6 miliard Kč nových vkladů. A na podzim 1999 již nastával postupný kolaps celého sektoru.

Přesný a celý text prohlášení a výzvy členů družstevních záložen si můžete přečíst na www.krizove-centrum.cz, našem portálu, který je věnován různým finančním kauzám.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ