Jak jsou na tom banky ?

29.03.2002 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Tento týden vyhlásily svoje výsledky hospodaření i další banky, a to HVB Bank a Komerční banka.

Tento týden vyhlásily svoje výsledky hospodaření i další banky, a to HVB Bank a Komerční banka. HVB Bank vytvořila za účetní období roku 2001 čistý zisk  po zdanění  (podle mezinárodních účetních standardů) ve výši 1,349 miliardy korun.
Bilanční suma  dosáhla výše 125,3  miliardy Kč a objem úvěrů klientům 65,9 miliardy korun. Kapitálová přiměřenost byla na konci prosince přes 15 %, banka měla k témuž datu 1158 zaměstnanců a provozovala síť 24 poboček.
"Tento výsledek lze označit za velmi dobrý", řekl na dnešní bilanční tiskové konferenci  Karel Kratina, předseda představenstva a generální ředitel. "Rekordního výsledku banka dosáhla přesto, že se soustředila kromě vlastní obchodní činnosti na Due dilligence Komerční banky a fúzi Bank Austria Creditanstalt Czech Republic a.s. a HypoVereinsbank  CZ a.s. Podle výše zisku i bilanční sumy je HVB Bank čtvrtou největší bankou na českém trhu.
Komerční banka vykázala za loňský rok auditovaný čistý zisk 2,904 miliardy korun,  i když v loňském roce dosáhla ztráty 221 miliónů korun. Provozní zisk vzrostl meziročně z 8,5 na 8,9 miliardy, čisté úrokové výnosy banky se mírně zvýšily z loňských 13 miliard na 13,2 miliardy. Také tato banka prošla v loňském roce změnami. Novým vlastníkem 60 procentního podílu banky je francouzská Société Générale, která zaplatila za tento podíl 40 miliard korun.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ