Fio, burzovní společnost nabízí klientům nově možnost autorizace pokynů pomocí SMS zpráv

04.03.2009 | , Fio banka
Tiskové zprávy


(Praha, 4.3.2009) Fio, burzovní společnost, největší on-line broker v ČR, nabízí nově svým klientům možnost potvrzování pokynů prostřednictvím autorizačních SMS zpráv. K současnému vysokému standardu zabezpečení tak přidává další stupeň ochrany.

Obchodní aplikace e-Broker, která jako první poskytla klientům v ČR online přístup na kapitálové trhy, od dneška nabízí nový, volitelný prvek zabezpečení – autorizaci elektronických pokynů pomocí jednorázových SMS kódů zasílaných na mobilní telefon. Klienti Fio, burzovní společnosti si tak mohou nově zvolit možnost dodatečné ochrany svých prostředků. Standard zabezpečení je přitom již nyní vysoký - přístup do aplikace je chráněn uživatelským jménem plus heslem, které je nutno pravidelně měnit, komunikace mezi PC klienta a serverem Fio je šifrována, prostředky z obchodního účtu lze převést jen na předem schválené účty a při přihlašování lze využít grafickou klávesnici.

Nyní přibývá možnost zvolit při podpisu smlouvy další ochranný prvek. Klienti, kteří uzavřeli komisionářskou smlouvu již dříve, si mohou možnost autorizace pokynů nastavit v dodatku, který podepíší na své pobočce. Mohou si přitom vybrat parametry zabezpečení - délku autorizačního kódu (5-10 znaků), počet pokusů pro zadání kódu (1-3) i dobu, po kterou bude jednorázové heslo platné (maximálně 15 minut). Zasílání SMS kódu je samozřejmě zdarma.

„Momentálně mohou klienti prostřednictvím SMS zpráv autorizovat pouze pokyny k nákupu či prodeji. Do budoucna však počítáme s rozšířením této služby – klienti si budou moci zvolit rovněž možnost přihlášení do aplikace pomocí jednorázového SMS kódu, a to samostatně i v kombinaci s autorizací pokynů. Klient tak získá dodatečnou ochranu při zachování komfortu ovládání účtu,“ komentuje novinku Marek Polka, vedoucí Klientské divize společnosti.

Fio, burzovní společnost
Vendula Žaloudíková

tel. +420 224 346 337, Mobil: +420 724 346 337 e-mail: vendula.zaloudikova@fio.cz

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy