Fio e-Broker: Obchodujte s akciemi ještě bezpečněji

05.03.2009 | , Fio banka
Tiskové zprávy


Obchodní aplikace e-Broker pro obchodování s akciemi a deriváty v ČR, Německu, Polsku a USA, která jako první poskytla klientům v ČR online přístup na kapitálové trhy nabízí nový, volitelný prvek zabezpečení – autorizaci elektronických pokynů pomocí jednorázových SMS kódů zasílaných na mobilní telefon.

Tuto možnost lze zvolit při podpisu smlouvy, kdy si klienti sami nastaví i parametry zabezpečení - délku autorizačního kódu (5-10 znaků), počet pokusů pro zadání kódu (1-3) i dobu, po kterou bude jednorázové heslo platné (maximálně 15 minut). Zasílání SMS kódu je samozřejmě zdarma. Klienti, kteří uzavřeli komisionářskou smlouvu již dříve, si mohou možnost autorizace pokynů nastavit v dodatku, který podepíší na své pobočce.

Investoři si tak mohou nově zvolit možnost dodatečné ochrany svých prostředků. Standard zabezpečení je přitom již nyní vysoký - přístup do aplikace je chráněn uživatelským jménem plus heslem, které je nutno pravidelně měnit, komunikace mezi PC klienta a serverem Fio je šifrována, prostředky z obchodního účtu lze převést jen na předem schválené účty a při přihlašování lze využít grafickou klávesnici.

Použití nového ochranného prvku bude v budoucnu rozšířeno i na přihlášení do aplikace, a to samostatně i v kombinaci s autorizací pokynů, dle volby klienta. Fio, burzovní společnost tak potvrzuje pozici jedničky a novátora na českém trhu, o které svědčí i fakt, že byla veřejností v anketě Zlatý měšec 2009 zvolena nejlepším obchodníkem s cennými papíry.

O bezpečném obchodování od A do Z.
 

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy