Co týden dal ?

05.04.2002 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Co se odehrálo významného ve světě, Čechách a na našem serveru. Připravili jsme pro Vás stručný výtah z toho nejzajímavějšího...

Posledních 7 dní ve světě

Smutnou zprávou tento týden bylo úmrtí anglické královny matky ve 101 letech. Její pohřeb byl ohlášen na 9. dubna. Nejvyšší úrovně za posledních šest měsíců v úterý dosáhla hodnota ropy na newyorské burze. Honička s bankovními lupiči začala v Německu. Lupiči potom s dvěma rukojmími prchali napříč celým Polskem do Ukrajiny, kde se vzdali. Na blízkém východě stále dochází k bojům a klid zbraní je v nedohlednu.


Posledních 7 dní u nás doma

Stavebnímu spoření se u nás daří, ale v dalším roce lze předpokládat nasycení trhu. Celý týden docházelo k posilování koruny a ČNB se ve čtvrtek rozhodla pro intervenci na trhu. Fond národního majetku ve čtvrtek oznámil, že privatizační komise pro prodej státního podílu  v Českém Telecomu posoudí finální nabídky investorů  před jednáním vlády, které je plánováno na 10.dubna. Hospodaření státu skončilo po březnu schodkem 15,7 mld. Kč.


Posledních 7 dní na našem serveru

Vytvořili jsme novou stránku www.finance.cz/zakony, kde naleznete rozcestník všech zákonů, které jsou na našich stránkách. Došlo ke zveřejnění vylepšené kalkulačky pro výpočet důchodového věku v sekci Penze. Nyní kalkulačka počítá i s přechodnými obdobími před rokem 1953. V sekci kapitálový trh byla provedena aktualizace Obchodníků s cennými papíry. Na naše Studentském centru jsme přidali novou stránku s nabídkou na on-line uzavření stavebního spoření a cestovního pojištění.


Anketa posledních 7 dní

V naší anketě na www.finance.cz jsme se Vás tento týden ptali, zda Vám vadí změna na letní čas. Zatím  je stav více méně nerozhodný. Větší část 43 % odpověděla, že jim posun času vůbec nevadí. Oproti tomu 33 procentům posun času vadí a velice. A zbytku 23 % posun ani moc nevadí. Uvidíme, zda se o víkendu nějak výrazněji změní skladba odpovědí.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU