Raiffeisenbank spouští půjčky přes internet

09.03.2009 | , Raiffeisenbank
Tiskové zprávy


Raiffeisenbank výrazně rozšiřuje možnosti, jak zažádat o spotřebitelský úvěr přes internetové bankovnictví. Nově bude tato nabídka určena pro všechny zájemce, nebude omezena pouze na majitele účtů Raiffeisenbank. Přes internet bude nově moci získat závaznou nabídku i na kreditní kartu.

Raiffeisenbank spustila veřejnou internetovou aplikaci ePůjčky, prostřednictvím které lze žádat o spotřebitelské úvěry či kreditní karty. „Zájemci mají možnost podat žádost o půjčku po internetu a ušetřit tak jednu návštěvu pobočky. Vyplnění žádosti je velmi jednoduché, klient navíc do pěti minut od banky získá konkrétní předschválenou nabídku půjčky či kreditní karty,“ uvedl produktový manažer Raiffeisenbank Milan Voldřich.
Prostřednictvím stránek www.epujcky.cz tak lze žádat o neúčelový úvěr Rychlý půjčka, účelovou půjčku na bydlení a kreditní kartu.
Po vyplnění formuláře se klient během několika minut dozví, jakou částku si může půjčit, jak dlouho bude splácet a jak vysoká bude RPSN. Podobně u kreditních karet získá klient informaci o typu karty a výši limitu. „Připojeno bude i pozvání na pobočku a přehled požadovaných dokladů. Konkrétnost předschválené nabídky je na českém trhu ojedinělá, u podobných žádostí přes web je standardem pouze informace, zda klient daný úvěr může získat či nikoli,“ dodal Milan Voldřich.
Doposud Raiffeisenbank podobnou službu nabízela pod názvem Půjčka na kliknutí pouze klientům Raiffeisenbank, kteří své předschválené nabídky mohli vidět v internetovém bankovnictví. Služba ePůjčky je oproti tomu určena především novým klientům.
Raiffeisenbank v loňském roce zaznamenala rekordní prodej spotřebitelských úvěrů, když poskytla přes 33 tisíc půjček v objemu 3,6 miliardy korun. Meziročně to představovalo nárůst o 47 procent. Portfolio spotřebitelských půjček vzrostlo o 37%. Průměrná výše úvěru přitom i díky předschváleným nabídkám vzrostla zhruba o 20 tisíc Kč na 110 tisíc korun.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy