Koruna během dneška mírně oslabila k euru i dolaru

17.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. března (ČTK) - Česká měna dnes oslabila proti pondělnímu závěru zhruba o desetihaléř k euru i dolaru. V závěru se její kurz pohyboval kolem 26,70 za euro a 20,60 za dolar, vyplývá z informací serveru Patria Online. V pozadí obchodování nestály žádné nové zprávy.

"Česká koruna ve srovnání s polským zlotým nebo maďarským forintem byla v průběhu dnešní seance méně volatilitní. Koruna se v závěru dne pohybovala lehce nad svými otevíracími úrovněmi okolo 26,60 CZK/EUR, zatímco ještě dopoledne se nacházel kurz na 26,40," podotkl Miroslav Frayer z Komerční banky. Forint dnes ztratil dvě procenta, zlotý oslabil o více než 1,5 procenta.

Oživení by podle Frayera mohla přinést středeční aukce nového desetiletého dluhopisu s pětiprocentním kupónem v objemu deseti miliard korun. "Zítřejší aukce papíru s pevným kupónem bude první od podzimu loňského roku, kdy tyto prodeje ministerstvo zrušilo kvůli celosvětové finanční krizi," upozornil.

Trh čeká na zásadní stimuly, kterých se mu zatím nedostává. "Technicky je ale koruna stále zralá na dočasné oslabení," doplnil Vladimír Pikora z Next Finance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK