20 milionů korun pro ty, kdo platí kartou

19.03.2009 | , GE Money Bank
Tiskové zprávy


GE Money Bank svým klientům za necelý rok rozdala již více než 20 milionů korun formou odměn za platby kartou. Od loňského května jim na účet připisuje půl procenta z hodnoty jejich nákupů v obchodech nebo na internetu, které hradili platebními kartami vydanými ke kontům typu Genius Active a Genius Business Active.

Peněžní odměna od banky je na českém trhu unikátní, a tomu také odpovídá rostoucí zájem o paušální účty GE Money Bank. V polovině března GE Money Bank eviduje více než 262 tisíc kont typu Genius Active a téměř 22 tisíc kont typu Genius Business Active.

„Služba Odměna za platby kartou je oblíbená jak mezi běžnými zákazníky, tak u podnikatelů a firem. Vyplacená odměna na paušálních účtech typu Genius Active pro běžné klienty přesahuje 18 milionu korun a podnikatelům a právnickým osobám s účty typu Genius Business Active jsme vrátili více než 1,9 milionu korun,“ řekl Ondřej Lokvenc, manažer běžných účtů a platebních karet GE Money Bank. „Pozorujeme, že klienti na tuto unikátní službu zareagovali změnou svého nákupního chování a čím dál častěji platí právě kartou jak u obchodníků, tak na internetu. Úspora peněz za platby kartou jim totiž výrazně zlevňuje cenu účtu, tedy služeb s ním spojených,“ dodal Ondřej Lokvenc.

GE Money Bank je jedinou bankou na českém trhu, která majitele svých účtů odměňuje za bezhotovostní platby v obchodech nebo na internetu přímo penězi. Odměna za platby kartou je automatickou součástí všech debetních platebních karet vydaných ke kontům Genius Active, Genius Active+, Genius Student, Genius Gold, Genius Business Active, Genius Business Active+, Genius Business Active 10, Genius Business Active 50, Genius Business Active 50+ a Genius Business Active 200. 

Paušální účty pro retailové klienty
Majitelé kont typu Genius Active, ke kterým se řadí Genius Active, Genius Active+, Genius Student a Genius Gold, mohou vedle služby Odměna za platby kartou využívat i dalších výhod. Kromě toho, že neplatí poplatky za jednotlivé transakce a služby, vztahuje se na ně i zvýhodněná sazba na spořicím účtu. Dále mají možnost zdarma využívat SMS servis, a získávat tak informace o pohybech a zůstatcích na účtu přímo na mobilní telefon.

GE Money Bank navíc garantuje vrácení paušálního poplatku za vedení konta, pokud se klient do šesti měsíců od založení účtu typu Genius Active rozhodne jej z jakýchkoli důvodů dále nevyužívat. Díky této unikátní službě mohou klienti v praxi vyzkoušet výhody paušálních účtů GE Money Bank bez rizika, protože v případě nespokojenosti jim banka vrátí peníze. Paušální účet Genius Active a Genius Active+ mohou mít navíc klienti zcela zdarma, a to v případě, že minimální měsíční zůstatek na kontu Genius Active činí 250 tisíc korun, respektive 500 tisíc korun na kontě Genius Active+.

Paušální účty pro podnikatele
Paušální účet pro podnikatele Genius Business Active byl nezávislým internetovým serverem Bankovnipoplatky.com v loňském roce označen jako jeden z nejvýhodnějších účtů na trhu. Služba Odměny za platby kartou jej pak bezesporu činí jedničkou v nabídce podnikatelských účtů. Vedení účtu mohou mít zdarma ti klienti, kteří mají minimální průměrný měsíční zůstatek na účtu Genius Business Active 500 tisíc korun, respektive 1 milion v případě účtu Genius Business Active+. Též v případě účtů typu Genius Business Active mohou klienti využít unikátní služby vrácení paušálního poplatku za vedení konta zpětně až za šest měsíců od jeho založení.

Genius Business Active nabízí v rámci jednoho měsíčního paušálu řadu bezplatných služeb, především:

  •  veškeré výběry z bankomatů GE Money Bank
  •  vydání a vedení dvou platebních karet
  •  příchozí platby zdarma
  •  odchozí elektronické transakce zdarma
  •  SMS servis
  •  služby přímého bankovnictví
  •  0,5% sleva při každé platbě platební kartou
  •  žádné skryté poplatky

Pro právnické osoby jsou připraveny verze baličku Genius Business Active 10, 50 a 200, ve kterých je zdarma takový počet transakcí (příchozích a elektronických odchozích), který odpovídá číslovce v názvu balíčku.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy