Co týden dal ?

12.04.2002 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Jako každý týden máme pro Vás zajímavé informace ze světa, z České republiky i z našeho serveru. Je pro vás připraven jejich stručný výtah ...

Posledních 7 dní ve světě
V úterý dopoledne  proběhla slavnostní bohoslužba ve Westminsterském opatství, kterou se Británie a celý svět rozloučily s matkou britské královny Alžbětou. Srbský parlament jako první ze tří zákonodárných sborů odhlasoval vytvoření nového státního útvaru Srbsko a Černá Hora, který má být nástupcem nynější Jugoslávské svazové republiky (JSR). Jugoslávská vláda schválila návrh zákona umožňující vydávat jugoslávské občany k trestnímu stíhání Mezinárodním trestním tribunálem pro bývalou Jugoslávii (ICTY). Americký raketoplán Atlantis se sedmičlennou posádkou úspěšně zakotvil u Mezinárodní vesmírné stanice (ISS). Ani v tomto týdnu není na blízkém východě klid, boje stále pokračují.

Posledních 7 dní u nás doma
Celý týden je v naší republice ve znamení posilování české koruny. Koruna vůči euru překonala ve čtvrtek krátkodobě hranici 30 korun za euro (ČNB intervenuje na trhu, aby oslabila korunu, Koruna roste na nové maximum k euru, ČNB nezasahuje, Jak si stojí koruna, euro a dolar?).
V pondělí Rakouská AVS zahajila odkup akcií České spořitelny. Nabídka platí od 8.4. a potrvá až do 10.května. Za jednu akcii nabízí AVS 375 korun.  GE Capital Bank s platností od 8.4. snižuje úroky z hypotečních úvěrů a to až o 4 procentní body. Hypotéku s jednoletou fixací sazby lze získat již od 6,09% p.a.
V úterý bylo po téměř 24 hodinách obnoveno obchodování s akciemi Českých radiokomunikací. ČSU oznámilo, že inflace se meziročně  zpomalila na 3,7 procenta ze 3,9 procenta v únoru.  Míra nezaměstnanosti poklesla meziměsíčně na 9,1% z 9,3%. Více naleznete na www.finance.cz ve zpravodajství Reuters.  

Posledních 7 dní na našem serveru
Od 15.4. začne Státní fond rozvoje bydlení přijímat žádosti o půjčku na bydlení pro mladé do 36 let. Připravili jsme pro vás základní informace, kontakty i tiskopis žádosti. V sekci Pojištění jsou pro vás zaktualizovány tabulky s podíly pojišťoven na trhu a předepsaným pojistným za rok 2001. V sekci Kapitálový trh jsou pro Vás zaktualizovány tabulky Nejobchodovanějších dluhopisů v březnu  i s doplněním ISINu, dále byly zaktualizovány TOP a FLOP akcie s objemem nad 250 tis. Kč. Bylo též rozšířeno zpravodajství o nové zprávy a analýzy z předchozího týdne od Atlantik FT a Conseq, které budou zveřejňovány vždy v pondělí v poledne. A v Bankovnictví jsou aktualizovány informace o běžných účtechplatebních kartách. Je toho hodně, co jsme pro Vás za týden vytvořili a zaktualizovali.

Anketa posledních 7 dní
V naší anketě na www.finance.cz jsme se Vás tento týden ptali, zda zvažujete možnost využít zvýhodněného úvěru pro mladé do 36 let na výstavbu nové nemovitosti. Z ankety vyplynulo,  že o využití této půjčky uvažuje 30% čtenářů, zhruba stejný počet (31%) o půjčce neuvažuje. Zbývající  počet odpovídajících patří do skupiny, kteří nemají na tento zvýhodněný úvěr nárok.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU