Zisk Saxo Bank vzrostl o 61 %. Objemy obchodů v ČR vzrostly meziročně o 225 %

31.03.2009 | ,
Tiskové zprávy


Saxo Bank, specialista na online obchodování a investice, dnes oznámila, že v roce 2008 její provozní výnosy stouply o 61 procent a čistý zisk o 23 procent. Objemy obchodů s investičními nástroji, které Saxo Bank zprostředkovala v České republice v průběhu roku 2008, vzrostly v porovnání s rokem 2007 o 225 %. 

Rok 2008 byl pro Saxo Bank, licencovanou a regulovanou evropskou banku, dalším rekordním rokem z pohledu jejích výnosů a zisku. Provozní výnosy dosáhly částky 2 518 milionů DKK (338 milionů EUR), což je meziroční nárůst o 61 %. Tím, že v  roce 2008 dosáhl 631 milionů DKK (85 milionů EUR), zisk před započtením úroků, daní a odpisů (EBITDA) vzrostl o 43 % oproti roku 2007, zatímco čistý zisk vzrostl o 23 % na 339 milionů DKK (45,5 milionů EUR).

„Jsme hrdi, že můžeme prokázat tyto výsledky v roce charakterizovaném velmi náročným prostředím. Obchodní model Saxo Bank prokázal svoji životaschopnost a věříme, že bude pokračovat ve svém růstu i v následujících letech,” uvedli ve společném prohlášení dva spolupůsobící ředitelé a spoluzakladatelé Saxo Bank Kim Fournais a Lars Seier Christensen.

Co se týká České republiky, objemy obchodů, které zde Saxo Bank zprostředkovala, vzrostly meziročně o 225 %. “V České republice jsme zaregistrovali rapidně rostoucí zájem o online obchodování finančních instrumentů, a to především o obchodování s opcemi a obchodování na trhu Forex. V období 2005 až 2008 (31. prosinec) se počet klientů v České republice více než ztrojnásobil,“ dodáva Karol Piovarcsy, manažer pro střední Evropu.

“V průběhu predešlého roku jsme u našich českých klientů také zaznamenali rostoucí apetit k riziku.  Tato skutečnost byla pravděpodobně způsobená vysokou volatilitou na trhu a nízkou ziskovostí konzervativnějších investičních instrumentů jako jsou například podílové fondy,” říká Piovarcsy.

Rok 2008 byl pro Saxo Bank rokem významné změny. Po několika letech rychlého růstu a rychle se rozrůstající organizace se management rozhodl zahájit konsolidaci a zefektivňování banky, aby se tím banka dostala do lepšího postavení a mohla tak pokračovat v růstu v prostředí, ve kterém bude pravděpodobně podnikat v následujících letech.

K podpoře trvalého růstu tržeb a výnosů zahájila Saxo Bank v roce 2008 řadu iniciativ zaměřených na posílení a optimalizaci celého hodnotového řetězce banky, produktů nabízených bankou a geografické přítomnosti banky. Bylo zahájeno podnikání Saxo Bank Switzerland. Zastoupení banky byla rovněž otevřena v Austrálii a Japonsku a tento měsíc Saxo Bank otevřela svoje zastoupení v Miláně. V budoucnosti se na tomto seznamu mohou objevit další zastoupení.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy