Co týden dal?

26.04.2002 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Jako každý týden máme pro Vás zajímavé informace ze světa, z domova i z našeho serveru. Právě pro Vás jsme připravili stručný výtah těch nejdůležitějších a nejzajímavějších událostí...

Posledních 7 dní ve světě

V úterý šokovali Francouzi především sami sebe, když radikál Jean-Marie Le Pen postoupil do druhého kola prezidentských voleb. Le Pen je známý svými tvrdými výroky proti židům. Je až neuvěřitelné, co vše se dá ukrást. Dokázali to ozbrojenci, kteří ukradli v Afgánistánu 4 tuny opia. Zdá se, že úplné napravení a vrácení věcí do "normálu" bude v Afgánistánu ještě nějaký čas trvat. Jak si přijít také k penězům? Vyhrát je. V Německu bude (v pátek) hrát jeden soutěžící v televizi o jeden milion EUR. Gruzii ve čtvrtek postihlo velmi silné zemětřesení o síle až 5,7 bodu Richterovi škály. Zemřeli při něm 4 lidé. V pátek v 11 hodin vnikl do gymnázia v Německém městě Erfurt střelec, zastřelil 3 lidi a v budově se opevnil. POdrobnosti v tuto chvili nejsou známy.

Posledních 7 dní u nás doma

I domácí události byly velice zajímavé. Po dlouhé době se spolu sešli dva vysocí ústavní činitelé. Václav Havel a Václav Klaus. Pan prezident předsedu Poslanecké sněmovny na pracovní oběd. Zdá se, že ledy byly prolomeny. Dozvěděli jsem se také, že výtězný tiket vyplnilo dítě! Rekordní jackpot Sportky 150 milionů prolomila až kombinace vymyšlená dítětem. Krásná náhoda! Poslanci zamítli vládní reformu školství. Ta předpokládala mimo jiné povinné státní maturity. Proti reformě se postavili především pravicoví poslanci, kteří loni vrátili předlohu k přepracování. Ani nová verze se jim však také nalíbila, tak ji smetli ye stolu. Důležitou zprávou je také odlet našich vojáků z 6. polní nemocnice do Afgánistánu. Tam budou naši specialisté střídat vojáky Velké Británie, kterým mise končí. Zbývá dořešit detail. Dofinancování celé operace ve výši 600 milionů. Největší událostí ze světa financí je nečekané a náhlé snížení všech klíčových sazeb Národní bankou.

Posledních 7 dní na našem serveru

Každý den v 18.20 uslyšíte na rádiu Impuls další z našich finančních rad a tipů, jak ušetřit Vaší peněžence. Máte zajímavé téma, které chcete slyšet? Napište nám.Ve Studentském centru v sekci slevy jsme v pondělí zahájili spolupráci se serverem Alive.cz. Server bude na našem serveru aktualizovat informace o mezinárodních studentských kartách ISIC.Významně se rozjela spolupráce našeho serveru se serverem Reality.cz Na těchto stránkách  naleznete všechny potřebné informace a databázi více než 30 000 reailit. Na stránkách bankovnictví máme pro Vás nového rádce. I v lesingu a daních jsou pro Vás připraveny nové rady Co dělat když ... Poraďte se s námi!

Anketa posledních 7 dní

V naší anketě na www.finance.cz  jsme se Vás ptali, jestli jste se letos již zúčastnili valné hromady. Výsledky jsou celkem překvapivé 49% odpovědělo, že nikoliv, ale že akcie vlastní! 40% respondentů odpovědělo, že žádné akcie nevlastní a 11% dotázaných již valnou hromadu navštívilo. Starejme se více o naše investice!

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU