Bureau Veritas Certification je bronzovým partnerem 12. kongresu EASTLOG

21.05.2009 | , Bureau Veritas Certification
Tiskové zprávy


Společnost Bureau Veritas Certification Czech Republic je bronzovým partnerem 12. středoevropského kongresu logistiky a dopravy EASTLOG, který se koná v Top Hotelu Praha 27. a 28. května 2009.

Cílem tohoto partnerství je podpořit kvalitu v dopravě a skladování, představit novinky z oblasti certifikace logistických společností a navázat nové obchodní kontakty.

Společný stánek českého a slovenského zastoupení Bureau Veritas Certification má číslo 31 a je součástí Business Areny v Top Congress Hall.

Pro návštěvníky stánku jsme připravili informační balíčky a pro zájemce o certifikační služby také soutěž o kvalitní náramkové hodinky s logem Bureau Veritas.

Certifikace nezávislým certifikačním orgánem je cestou k dosažení konkurenční výhody prostřednictvím systematického řízení kvality produktů a služeb, zaměření na zákazníka, odhalování možných rizik v činnosti společnosti, principu trvalého zlepšování a budování vzájemně výhodných obchodních vztahů. Standardy kvality a nejlepší praxe v dopravě a skladování zahrnují především:

ISO 9001 – mezinárodní norma zaměřená na management kvality ve všech typech organizací. Tato norma je založena na osvědčených principech, které přispívají ke zvýšení výkonnosti organizace a úspěchu v konkurenčním prostředí.

ISO 14001 – mezinárodní norma určující požadavky na systém environmentálního managementu. Tato norma uvádí požadavky na činnosti organizace, které mají dopad na životní prostředí, jejich řízení, monitorování a neustálé zlepšování.

OHSAS 18001 – mezinárodní norma zabývající se systematickým řízením aspektů bezpečnosti práce, rizik a prevence. Cílem této normy je identifikovat a minimalizovat možná rizika a předvídat možná nebezpečí plynoucí z mimořádných událostí.

TAPA FSR – mezinárodní standard, který definuje požadavky nejlepší praxe pro zajištění bezpečnosti zboží při tranzitu a skladování. Zavedení tohoto standardu umožní lépe zabránit ztrátám v dodavatelském řetězci. Standard vytvořila a jeho certifikaci u svých členů prosazuje asociace TAPA (The Transported Asset Protection Association). Bureau Veritas Certification je schváleným certifikačním centrem TAPA.

IFS Logistic – norma, kterou vyžadují zejména němečtí a francouzští maloobchodníci. Je aplikovatelná na potravinářské i nepotravinářské výrobky a pokrývá dopravu, skladování, distribuci, nakládku, vykládku apod. u všech typů logistiky – silniční, železniční nebo lodní.

BRC – Packaging – hygienický standard pro výrobce obalů pod záštitou Britského sdružení maloobchodníků (British Retail Consortium), které pravidelně přezkoumává a reviduje požadavky na společnosti dodávající potravinářské i nepotravinářské obaly (např. obaly pro kosmetický průmysl, hračky, dětské zboží apod.)

BRC – Storage and Distribution – norma určující požadavky na organizace zapojené do skladování a/nebo distribuce zboží a zajišťuje, že organizace má vytvořeny, zavedeny a dodržovány postupy tzv. správné praxe skladování a distribuce u všech forem dopravy.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy