EFQM model pomůže každé firmě zavést pořádek a nastartovat růst

01.06.2009 | , Original group
Tiskové zprávy


Jiří Šimon, ředitel společnosti Original group, hovoří o svých zkušenostech s EFQM excelence modelem - nástrojem, který přivedl k prosperitě 30.000 nejlepších evropských firem všech velikostí.

Foto___imon125x113.gifCo Vás vedlo k tomu, že jste začali hledat nějaký model řízení společnosti?
Procházeli jsme velkým rozvojem, který již nešlo řídit intuitivně. Prostě jsme museli přijmout změny, a právě v té době se objevila nabídka na možnost vyzkoušet EFQM. Tři dny školení, které jsme absolvovali, považuji za jedny z nejdůležitějších v historii naší firmy.

Opravdu Vám model EFQM tolik pomohl?
Prostě jsme ve správné době dostali nástroj, kterým lze plně řídit firmu. Model nám ukázal široký rámec činností, které musí vykonávat každý, kdo chce úspěšně obstát na tvrdém evropském konkurenčním trhu. Získali jsme jasný návod, jak postupovat, abychom byli úspěšní. Samozřejmě, bez použití EFQM modelu, bychom možná do našeho cíle také došli, ale za mnohem delší čas a stálo by nás to mnohem více peněz.

Můžete EFQM model doporučit firmám jako nástroj, který pomůže v krizi?
EFQM model pomůže vždy. Ale v době krize je více času na jeho zavedení. Model bych doporučil všem společnostem, které jsou řízeny spíš intuitivně , což je bohužel většina českých firem. Je neuvěřitelné, že model, který se tak osvědčil, že ho používá většina úspěšných evropských firem, je v naší zemi přehlížen.

celý text

Graf___studie.gif

 

Autor článku

PR článek  

Články ze sekce: Tiskové zprávy