Fio přináší podnikatelům a firmám značné úspory

05.06.2009 | , Fio banka
Tiskové zprávy


Fio nabízí běžný účet zdarma nejen fyzickým osobám - občanům, ale i podnikatelům a firmám, a to za stejně výhodných podmínek.

Díky standardně vyššímu počtu plateb na podnikatelských a firemních účtech znamená bezplatný platební styk i vyšší úspory v nákladech na platební transakce.

Pro podnikatelské a firemní účty Fio platí, že jejich vedení včetně internetbankingu je zdarma, stejně jako veškerý tuzemský platební styk prováděný elektronicky - jednorázové příkazy, trvalé příkazy, inkasa i platby SIPO. Velkou výhodou je rovněž unikátní systém bezplatných plateb v EUR v rámci ČR a SR, který umožňuje odesílat a přijímat peníze ze Slovenska v této měně zcela zdarma.

"Absence poplatků přitom znamená pro podnikatele a firmy zpravidla výraznější úsporu než u občanů díky většímu množství transakcí – na bankovních poplatcích mohou ušetřit tisíce korun ročně. Výhodou je pro ně i dostupnost služeb na více než padesáti pobočkách po celé ČR," uvádí k tomu Jiří Vodička, marketingový ředitel Finanční skupiny Fio.

Internetbanking Fio, který lze k účtu bezplatně získat, má mnoho pokročilých funkcí, které podnikatelé a firmy ocení. Jde například o ABO import (možnost načíst a odeslat dávku plateb vytvořenou v účetním systému), GPC a CSV export, množství filtrů, vytváření podúčtů, grafické přehledy pohybů a zůstatků s neomezenou historií či zasílání zpráv při pohybech na účtu. A samozřejmě všechny standardní funkce. Do budoucna jsou plánována další vylepšení.

Ke každému účtu jsou vydávány zdarma elektronické platební karty. Je však možné získat i embosované či přímo business karty s doplňkovými službami, jako je cestovní pojištění či asistenční služby. Všechny karty jsou pro větší bezpečnost vybaveny čipem. Fio nabízí rovněž podnikatelské úvěry, které se vyznačují značnou flexibilitou. Využít lze i klasického kontokorentu k běžnému účtu.


Finanční skupina Fio
Vendula Žaloudíková
tel. +420 224 346 337, Mobil: +420 724 346 337
e-mail: vendula.zaloudikova@fio.cz


Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy