MasterCard podporuje české ženy podnikatelky

30.06.2009 | , Mastercard
Tiskové zprávy


Společnost MasterCard se stane i v letošním roce partnerem Ocenění Českých Podnikatelek – OCP, které si klade za cíl podpořit a ocenit nejúspěšnější české podnikatelky. Společnost MasterCard je partnerem této akce již druhým rokem. 


Jsme velice rádi, že můžeme podporovat projekt, který má značný přínos pro rozvoj podnikání v Česku. Ocenění Česká žena navíc uznává a obdivuje usilovnou práci žen, které svým pracovním nasazením, inteligencí i špetkou ženské intuice dosáhly v oblasti podnikání nemalých úspěchů,“ říká Pavel Javorský, generální ředitel MasterCard Europe pro Českou republiku a Slovensko.

Soutěž považuji za výborný nápad, jak ukázat ambiciózním ženám, že jejich práce nezůstala bez povšimnutí a že jejich cit pro podnikání může být v mnoha směrech inspirativní pro řadu dalších žen i mužů. Navíc si myslím, že u žen jsou podnikatelské úspěchy hodny obdivu o to více, že kromě náročných podnikatelských úkonů zvládají tyto ženy vytvářet i útulné a povzbudivé rodinné zázemí. Rozhodně si tedy zaslouží zájem, obdiv a úctu,“ dodává dále Pavel Javorský.

MasterCard pro ženy
Společnost MasterCard si uvědomuje diverzifikaci v potřebách svých klientů, a proto nabízí svým klientům různé typy platebních karet tak, aby si každý našel tu, která nejvíce vyhovuje jeho požadavkům. V portfoliu produktů společnosti MasterCard nechybí ani „karty šité na míru“ ženám, a to jak z hlediska služeb, tak i z hlediska designu. Příkladem mohou být specifické kreditní karty vydávané ve spolupráci s kosmetickou společností. U žen, ale mnohdy i u mužů, se velké oblibě těší rovněž kreditní karty, ke kterým se vážou speciální asistenční služby, např. při odtahu vozidla, pomoc zámečníka či instalatéra.

Ocenění Českých Podnikatelek – OCP
Ocenění Českých Podnikatelek – OCP bude uděleno na slavnostním finálovém večeru ve středu, 21. října 2009, v prostorách Kláštera minoritů sv. Jakuba, Malá Štupartská 6, Praha 1. Umožňuje ocenit ženy jako osobnosti a poukázat na významné projekty nebo inovace v různých oborech, které české firmy pod jejich vedením přinášejí na český nebo evropský trh.

Soutěž je zcela nezávislá díky exaktně měřitelným ekonomickým parametrům monitorujícím hospodaření společností po dobu několika let. Tuto nezávislost zaručuje mimo jiné také odborný garant soutěže. Pro letošní rok se jím stala akciová společnost CCB – Czech Credit Bureau, která dodává řešení pro credit risk, nástroje pro ratingová/scoringová hodnocení různých typů subjektů a obchodní informace o firmách.

V rámci soutěže budou uděleny ceny ve dvou kategoriích. V první kategorii „Česká zakladatelka, která podnik vlastní a řídí“ budou uděleny ceny za první místo v podkategoriích malá firma (10 – 24 zaměstnanců), střední firma (25 – 99 zaměstnanců) a velká společnost (100 a více zaměstnanců).

Druhá kategorie „Cena České spořitelny – výjimečná podnikatelka“ bude vyhodnocena bez ohledu na počet zaměstnanců. V každé kategorii bude osloveno maximálně 20 finalistek, ty budou kontaktovány zakladatelkami soutěže a budou zvány na osobní schůzky s cílem získat co nejkvalitnější informace pro posouzení hodnocených kritérií. Celkové hodnocení provádí porota, jejíž členové jsou významné osobnosti, jak z řad manažerů se zkušenostmi s řízením firmy, tak zástupci vysokých škol, anebo vyslanci specializovaných organizací.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy