Jaký byl přelom června a července na české burze RM-SYSTÉM?

07.07.2009 | , RM-Systém
Tiskové zprávy


Uplynulý týden pokračovaly akciové trhy v pozvolném propadu. Volatilita trhu už je sice nižší, ale do jisté míry je to dáno slabou aktivitou investorů v tomto období. Většina titulů v týdnu ztrácela, ovšem našly se i růstové akcie.

Za všechny zmiňme CME, které si za týden připisují zisk téměř 10 % nebo pojišťovnu VIG s růstem o více než 6 %.
Akcie první zmiňované společnosti rostly zejména v pátek po oznámení prodeje téměř poloviny ukrajinských aktiv do rukou tamního miliardáře Kolomojského. Ten za 49 % podíl ve skupině Studio 1+1 zaplatí 100 milionů dolarů a navíc do Skupiny 1+1 zařadí společnost TET TV.
Akcie společnosti CME, které se na burze obchodují pod názvem CETV, rostou až k maximům 381,90 Kč za akcii.

Jedním ze sektorů, které na světovém akciovém trhu zaznamenaly v týdnu největší propad, byl sektor automobilový. V České republice je reprezentovaný pouze akciemi Volkswagenu obchodovaných na burze RM-SYSTÉM.
Volkswagen ohlásil červnový 18 % pokles prodejů v USA, což mělo za následek pokles kurzů o 7,5 % na 6 510 Kč.

O 5,4 % poklesly rovněž akcie Orco. Aktuálně se kurz pohybuje na hodnotách kolem 150 Kč. Zvýšená nervozita při obchodování je spojena s valnou hromadou, která se bude konat 8. července. Bude rozhodovat o vedené firmy a svým způsobem i o další budoucnosti této developerské společnosti, která v březnu požádala o ochranu před věřiteli a v současné době se pokouší o restrukturalizaci svého obrovského dluhu.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy