Účetní program ACONTO ocení zejména účetní

01.09.2009 | , PCS Software
Tiskové zprávy


Zpracování účetní a ekonomické agendy na počítači je dnes naprostou samozřejmostí. Platí, že účetní a ekonomické aplikace nyní nabízejí spoustu dříve netušených možností. Jedním z příkladů moderního technického řešení je účetní firma Gordia, používající software Aconto pro poskytování služeb svým klientům.

Logo_BLUE_hor_male.jpg

Gordia je účetní a daňová kancelář poskytující své služby již více než deset let. Klientelu tvoří zejména středně velké podniky ze sektoru financí, obchodní firmy a poskytovatelé služeb. Díky důkladné znalosti ekonomického, hospodářského a obchodního prostředí na Slovensku a v Maďarsku poskytuje Gordia služby i firmám podnikajícím v těchto zemích.  Z hlediska klientů pracuje Gordia jako vlastní účetní oddělení firmy, které sídlí v jiné budově. Gordia sází na pokročilé informační a komunikační technologie, proto je schopná klientům nabídnout velmi efektivní vedení účetnictví přesně na míru jejich potřeb. Prostřednictvím chráněného přístupu se klienti firmy Gordia sami přihlašují do účetního systému, vystavují doklady, sestavují tabulky. Dále jsou jim na vyžádání k dispozici přehledy a analýzy z účetních dat vhodných pro řízení firmy.

Výběr řešení

Už na počátku své existence Gordia řešila jaký účetní systém zvolit. „ACONTO od firmy PCS – Software jsme vybrali kvůli výhodným licenčním podmínkám. Zatímco konkurenční firmy nabízely vyhovující řešení pro naše klienty za zhruba dvojnásobek,“ popisuje výběr dodavatele Ing. Csaba Belák, partner ve společnosti Gordia.  „Kromě toho nám vyhovovaly možnosti řešení. ACONTO mělo již v první verzi příjemné uživatelské prostředí pro účetní, obsahovalo například velmi dobré filtrování a zobrazování, což zůstává velkou předností dodnes, kdy už bylo přidáno velké množství dalších funkcí.“

Současný stav

Společnost Gordia využívá účetní a ekonomicky software od ACONTO již od roku 1996, kdy začala využívat verzi určenou pro DOS. V roce 2002 se rozhodla přejít na software ACONTO Corporate určený pro Windows. Dnes využívá stejný systém, který dle rostoucích potřeb rozšiřovala až do dnešní podoby obsahující moduly:

  • modul Kasa
  • modul Evidence
  • modul Podvojné účetnictví
  • modul Sklad
  • modul Mzdy
  • modul Evidence Majetku
  • modul Daňová evidence příjmů a výdajů

Externí klienti společnosti Gordia jsou napojeni pomocí vzdáleného přístupu (Microsoft Terminal Services). Tato technologie umožňuje rychlý a komfortní způsob přenosu obrazovek a příkazů z klávesnice ze stanice klienta na server ve firmě Gordia. Komunikace ACONTO – SQL server probíhá již v lokální síti společnosti Gordia, čímž je zaručena nejen bezpečnost dat, ale i dohled nad zálohováním dat klientů a pravidelná aktualizace ekonomického software ACONTO.

Schéma technického řešení

 

Schema_Gordia_male.jpg

Přínosy řešení

„Naším záměrem bylo, aby naši klienti, kteří potřebují mít aktivní ERP řešení, měli stále k dispozici údaje, pomocí nichž denně online pracují. V podstatě k nám klienti outsourcují svůj ERP systém – poskytujeme jim totéž, co by měli, kdyby si koupili vlastní ERP systém, s tím rozdílem, že já znám danou aplikaci úplně do detailů, což práci velmi usnadňuje,“ vysvětluje Ing. Csaba Belák. „Terminálové řešení je navíc nesmírně výhodné z hlediska správy. Velmi často cestuji, ale přitom mohu odkudkoliv spravovat každého uživatele. Není pro nás problém zaškolit například klienta na dálku, protože v systému vidím každou jeho obrazovku a klienta mohu telefonicky nebo po Skypu instruovat, co má dělat.“

„Velmi dobře funguje spolupráce s  firmou PCS – Software, dodavatelem ACONTO. Pokud něco potřebuji nebo pokud se vyskytne chyba, tak danou věc opraví. Jako příklad mohu uvést přechod na euro na Slovensku, kde jsme ACONTO začali používat pro naše slovenské klienty. PCS – Software zareagovala dle našich požadavků a příslušný konverzní program k přepočtu slovenských korun na eura pro nás vytvořili,“ říká Ing. Csaba Belák. 
Doporučení
 „ACONTO je především pro účetní firmy bez konkurence. Pro toho, kdo rozumí účetnictví, program splňuje požadavky. Musím vyzdvihnout především pohodlnou a pružnou práci s programem,“ uzavírá hodnocení Ing. Csaba Belák.

„Architektura celého systému ve společnosti Gordia je ukázkou elegantního využití možností, které jsou v současné době běžně dostupné - ještě před několika málo lety by obdobná řešení nebyla možná bez značných finančních investic. Přitom celý systém splňuje základní požadavky na bezpečnost a zálohování dat, přináší řadu výhod v okamžitém a oboustranném přístupu k datům, nedochází k nežádoucí a nebezpečné duplicitě dat a řada problémů je přenesena od klienta ke zpracovateli. Jsem přesvědčen, že řešení použité ve společnosti Gordia je inspirací pro další firmy zabývající se zpracováním účetnictví,“ doplňuje Ing. Michal Dolejšek, ředitel vývoje, PCS Software.



Výhled do budoucna
„Vývoj systému typu ACONTO je nikdy nekončícím procesem. Firma PCS Software se průběžně inspiruje svými uživateli, kteří mají množství nápadů, jak systém dále rozšířit, změnit nebo vylepšit. Hlavním zdrojem inspirace jsou přitom naši uživatelé, pracující s reálnými daty, od kterých dostáváme množství námětů. K tomu programy průběžně upravujeme podle požadavků měnící se legislativy a také musíme reagovat na velice rychlý rozvoj IT a možnosti, které nabízejí nové technologie,“ vysvětluje Ing. Michal Dolejšek.

 

aconto_180x1201.gif 

ACONTO pro Windows je účetní, ekonomický a informační software pro malé, střední i velké firmy. Systémy ACONTO jsou certifikované auditorem a odpovídají požadavkům zákona o účetnictví a příslušným předpisům České republiky. Systém umožňuje zakoupení pouze těch modulů, které společnost v danou chvíli potřebuje. Provázanost jednotlivých modulů pak zaručuje bezproblémové rozšíření systému v případě růstu firmy.
Díky vyspělé technologii client/server se uživatelé mohou spolehnout na stabilitu a bezpečnost uložených dat a zvýšenou propustnost sítě. Detailně propracovaná správa přístupů zabrání neoprávněné manipulaci s daty a celým programem.
Dalšími moderními prvky, kterými ACONTO disponuje, je podpora elektronického podávání DPH na finanční úřad, možnost přímého napojení na vybrané bankovní ústavy, možnost automatického účtování s využitím systému definovatelných předkontací a další.
Při vývoji systémů ACONTO je kladen velký důraz na snadné ovládání z klávesnice bez nutnosti použití myši. ACONTO je zajímavé také propracovanými algoritmy pro vyhledávání a třídění ekonomických dat, umožňuje individuální nastavení naprosté většiny zobrazovaných dat a výstupních tiskových sestav. Tým ACONTO podporuje produkty celou řadou služeb, od fáze instalace nebo následného používání systému, až po telefonický hot-line i možnost osobních konzultací.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy