ČMSS již poskytla od vstupu na český trh úvěry na bydlení v objemu vyšším než 200 miliard korun

10.07.2009 | , ČMSS
Tiskové zprávy


Přes přetrvávající problémy české ekonomiky dosahují obchodní výsledky Českomoravské stavební spořitelny vynikajících hodnot.

Celkový objem úvěrů na bydlení, pro které si lidé do ČMSS přišli od jejího vstupu na český trh do současnosti, již překročil magickou hranici 200 miliard korun. Dlouhodobě je ČMSS v České republice největším poskytovatelem úvěrů na bydlení.

Za šest měsíců tohoto roku ČMSS eviduje 31 809 poskytnutých úvěrů, jejichž objem překračuje částku 16,1 miliardy korun. V červnu přitom navázala na vysokou výkonnost v předchozích měsících. Poskytla 5394 překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření v objemu vyšším než 2,8 miliardy korun. „Klienti ve stále větší míře upřednostňují bezpečí a jistotu, kterou jim nabízí naše úvěry v podobě výhodné a pevné úrokové sazby po celou dobu splácení,“ poznamenal k dosaženým výsledkům místopředseda představenstva ČMSS Manfred Koller.

Významnou součástí úvěrového obchodu ČMSS tvoří přeúvěrování. Už v loňském roce refinancování hypoték tvořilo asi deset procent celkového úvěrového odchodu ČMSS. „A v roce 2009 je podíl přeúvěrování ještě vyšší,“ doplnil Manfred Koller.

V průměru ČMSS v prvním pololetí 2009 poskytla měsíčně více než 5300 překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření. Průměrný objem poskytnutých úvěrů za měsíc se přiblížil částce 2,7 miliardy korun. Navíc v dubnu dosáhla ČMSS dokonce historicky rekordního měsíční objemu úvěrů: 3,6 miliardy korun.

Základem a nosným pilířem obchodní sítě ČMSS je více než 2800 zkušených finančních poradců ČMSS, kteří jsou připraveni poskytnout poradenský servis v místě a termínu dle přání a možností každého klienta.
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy