RSTS byla v prvním pololetí 2009 velmi úspěšná

13.08.2009 | , Raiffeisen stavební spořitelna
Tiskové zprávy


Raiffeisen stavební spořitelna se může za letošní první pololetí pochlubit skvělými hospodářskými výsledky. Čistý zisk dosáhl 416 milionů korun, což je oproti stejnému období loňského roku 32procentní nárůst.

Výši hospodářského výsledku RSTS k 30. červnu 2009 ovlivnil především nárůst úrokového zisku a jednorázově také zisk z prodeje budovy na Senovážném náměstí v Praze. „Díky synergickým efektům po fúzi s Hypo stavební spořitelnou také došlo k meziročnímu poklesu správních nákladů,“ komentoval výsledky Ing. Jan Jeníček, generální ředitel a předseda představenstva RSTS.

I přes současnou ekonomickou situaci a obecný pokles zájmu o půjčky na bydlení dokázala Raiffeisen stavební spořitelna v prvním pololetí dosáhnout 4procentního meziročního zvýšení počtu nových úvěrů, když jich za prvních šest měsíců roku 2009 poskytla 9 tisíc. Podíl objemu úvěrů na vkladech nyní činí 40 procent.

Zvýšil se také počet poradenských míst RSTS, kde mohou stávající nebo potenciální klienti uzavřít smlouvu o stavebním spoření nebo požádat o úvěr na bydlení. Meziroční nárůst poradenských míst dosáhl k poslednímu letošnímu červnu téměř 35 procent.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy