Za první pololetí roku 2009 dosáhla Pojišťovna ČS zisku 188 milionů korun

20.08.2009 | , Pojišťovna České spořitelny
Tiskové zprávy


Pojišťovna České spořitelny vykázala za prvních šest měsíců letošního roku zisk 188 milionů korun po zdanění (dle českých účetních standardů).

Za stejné období roku 2008 byl přitom zisk pojišťovny pouze 22,5 milionu korun. Produktů pojišťovny využívá 1,2 milionu klientů a počet pojistných smluv meziročně vzrostl o 7 % na 612 000. Celkové předepsané pojistné dosáhlo k 30. červnu 2009 hodnoty 2,5 miliardy korun.

„Navzdory probíhající ekonomické recesi jsme s dosaženým hospodářským výsledkem za první pololetí spokojeni. Klíčový podíl na zisku má především zlepšený vývoj na finančních trzích a rostoucí zájem o naše produkty běžně placeného životního pojištění, zejména pak FLEXI,“ říká Jaroslav Kulhánek, místopředseda představenstva a náměstek generálního ředitele Pojišťovny České spořitelny.

Na poli běžně placeného pojistného dosahuje Pojišťovna České spořitelny vynikajících výsledků. Z méně než 5% tržního podílu na začátku roku 2008 se vyšplhala k 7 %. „Podpora prodeje běžně placeného pojistného je dlouhodobou strategií Pojišťovny České spořitelny. Přeskočili jsme několik významných konkurentů a získali skvělé 4. místo na trhu,“ dodává Jaroslav Kulhánek. Na druhé straně se ukazuje, že jednorázové pojištění je velmi citlivé na změnu investičního chování klientů a v této oblasti zaznamenává pojišťovna určité ochlazení zájmu klientů.

Jaké pojištění klienti aktuálně sjednávají?
Dopady hospodářské recese mění chování klientů při uzavírání nových pojistek a ti v současné době volí spíše produkty, které jim zajistí kvalitní ochranu proti rizikům v kombinaci s garantovaným zhodnocením vložených prostředků. Velmi často na smlouvách například sjednávají pojištění trvalých následků úrazu, denního odškodného úrazu a hospitalizace pojištěného v případě nemoci nebo úrazu. V případě dospělých klientů počet pojištění rizika hospitalizace meziročně vzrostl o 43 % a objevuje se na téměř 80 % nově uzavřených smluv.

Co se týká investování, dávají klienti jednoznačně přednost jistému výdělku před možnou ztrátou. V rámci FLEXI životního pojištění aktuálně většina klientů využívá možnost investice s garantovaným výnosem. Přes mírné oživení zájem o investování vázané na podílové fondy stagnuje.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy