Na českou burzu se dostavila očekávaná korekce

24.08.2009 | , RM-Systém
Tiskové zprávy


Po delší době skončila týdenní bilance akcií na české burze v červených číslech. Nejistota na finančních trzích a vybírání tučných kurzových zisků po předešlém růstu znamenala pokles většiny titulů.

Pegas roste o téměř 8 %, Orco přidává 5,2 %
Pokles ale nebyl nikterak dramatický a našly se i tituly, které si v průběhu týdne polepšily. Za všechny zmiňme akcie Pegasu (435 Kč, + 7,94 %) a Orco (280 Kč, + 5,22 %). Akcie Orco rostou již od poloviny července. Důležité bude, jaké výsledky hospodaření společnost představí investorům 27. srpna 2009.

Jaká byla reakce akcie New World Resources na oznámené hospodářské výsledky?
Akcie NWR uzavřely týden na hodnotě 147,30 Kč, což je téměř totožná úroveň jako minulý pátek. Přesto bylo obchodování s tímto titulem poměrně volatilní.
Tato těžařská společnost v týdnu negativně překvapila investory vyšší než očekávanou ztrátou ve druhém kvartále letošního roku. Tržby NWR dosáhly 243,9 mil. EUR, což bylo o téměř 17 mil. EUR horší výsledek než odhady analytiků. Horší než očekávaná byla rovněž ztráta, do které se společnost vlivem hospodářské krize dostala. Společnost New World Resources za 2Q prodělala 39,3 mil. EUR. Bezprostředně po reportu hospodářských výsledků se kurz akcie zřítil až ke 130 Kč, ale pozitivní závěr týdne ztrátu vykompenzoval.

Výsledky VIG téměř v souladu s očekáváním trhu
V souladu s očekáváním dopadlo hospodaření pojišťovací skupiny VIG. Za 2Q společnost hospodařila se ziskem 85,1 mil. EUR, což bylo o 27 % horší výsledek než ve stejném období v minulém roce. Hrubé příjmy z pojistného dosáhly 1,9 mld. EUR, tento výsledek byl meziročně o 17,5 % horší. Do hospodaření se negativně promítlo zejména pojistné plnění v rámci povodní v regionu střední Evropy. Akcie společnosti v týdnu na burze RM-SYSTÉM poklesly o 1,09 % a uzavřely na hodnotě 908 Kč.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy