Co týden dal?

23.08.2002 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Neměli jste v týdnu čas sledovat dění doma i v zahraničí? Připravili jsme pro Vás týdenní souhrn! Zajímavé události na domácí scéně, zahraniční novinky, co je nového na našem serveru, zhodnocení týdenní ankety na homepage, ...

Posledních 7 dní ve světě

Velká voda postupuje po Labi dále na sever Německu. Vyžádala si evakuaci tisíců lidí žijících podél řek v Dolním Sasku a Meklenbursku-Předním Pomořansku. Napětí stále panuje i ve vzdálenějších oblastech, protože ochranné hráze jsou již na mnoha místech promočené a hrozí jejich protržení.Za zvláště složitou označují média situaci v severních oblastech Braniborska, kde bylo evakuováno téměř 3000 obyvatel, a a Saska-Anhaltska.

Slovenská politická scéna tento týden formálně odstartovala svou volební kampaň, která zásadním způsobe ovlivní snahy země o vstup do NATO a Evropské unie. Západní diplomaté tvrdí, že pokud se voliči v září rozhodnou pro Vladimíra Mečiara, nemuselo by se Slovensko vstupu dočkat (Slovenské volby klíčové pro vstup země do EU a NAATO).

Palestinské radikální hnutí Hamas a Islámský džihád ve čtvrtek potvrdily, že nesouhlasí s plánem postupného stahování izraelských vojsk ze západního břehu Jordánu a pásma Gazy. Projekt, s nímž souhlasí palestinská autonomní správa vedená Jásirem Arafatem, předpokládá zastavení sebevražedných útoků proti Izraeli.    Hamas i Islámský džihád hodlají pokračovat v protiizraelských útocích v rámci boje proti okupaci palestinských území.

 

Posledních 7 dní u nás doma

Jednoznačně sledovanou událostí v české republice byly celý tento týden povodně a její důsledky, které zasáhly rozsáhlé území. Pojišťovny se připravují na nápor, který je v nejbližších dnech a týdnech čeká. Jak tedy postupovat při hlášení škody způsobené povodní?

Banky a ostatní finanční instituce reagují na letošní katastrofální povodně a snaží se svým klientům usnadnit opravy domů, bytů i nákup nového vybavení. Přicházejí s širokou škálou speciálních zvýhodněných bankovních služeb např. zlevněné povodňové úvěry, možnost přečerpání účtu či poskytnutí překlenovacích úvěrů bez zbytečných administrativních průtahů.

Schodek zahraničního obchodu se v červenci výrazně prohloubil. Český statistický úřad uvedl, že zahraniční výměna skončila s deficitem 16,3 miliardy korun po revidovaném schodku 1,1 miliardy v červnu. Trh čekal deficit 10,2 miliardy korun.

 

Posledních 7 dní na našem serveru

Celý tento týden byl věnovaný povodním v Čechách. Připravili jsme Vás aktuální informace o ekonomických dopadech povodní, o tom, jak se mají lidé chovat při jednání s pojišťovnami apod. na  adrese http://www.finance.cz/home/povodne/

Již v pondělí se můžete těšit na zcela nový kalkulátor školních potřeb. Pomůže všem rodičům dětí školou povinných spočítat si náklady na školní pomůcky a vybavení do školy pro jednotlivé ročníky. Zároveň zde můžete zjistit, zda má vaše dítě veškeré věci, které bude v daném ročníku potřebovat a co ještě byste měli pořídit.

 

Anketa posledních 7 dní

V anketě tohoto týdne jsme se Vás ptali, jak jste se rozhodli pomoci obětem povodní. S radostí shledáváme, že devadesát procent z Vás se rozhodlo obětem pomoci z toho 60% je odhodláno poslat peníze, 7% pošle věci, 5% může poskytnout ubytování, 7% bude pomáhat při úklidu a dalších 10 % pomůže lidem postiženým povodněmi nějakým jiným způsobem.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU