Objem investic klientů AWD za 1.pololetí 2009 narostl o 40%

26.08.2009 | , AWD
Tiskové zprávy


V období vyznačujícím se obecně nedůvěrou v investování zprostředkovala společnost AWD Česká republika od počátku roku 2009 objem investic převážně do podílových fondů ve výši 1,1 mld. korun.

Zatímco podle Asociace pro kapitálový trh (AKAT) vykázal objem úspor obyvatelstva v podílových fondech v první polovině roku 2009 meziroční pokles kolem 27%, objem investic klientů společnosti AWD za stejné období představuje meziroční nárůst ve výši 40%.
Snížení objemu investic v prvním pololetí roku 2009 vykazovaly jak finanční trhy v USA, tak i v celé Evropě včetně České republiky.
„Zatímco za celý loňský rok zprostředkovala AWD objem investic ve výši 1,5 mld. Kč, vzhledem k velmi pozitivním pololetním výsledkům letos předpokládáme, že za rok 2009 překonáme investiční objem vyšší než 2 mld. korun,“ očekává Ing. Michal Pyšík, generální ředitel společnosti AWD Česká republika.
Úspěch AWD tkví především v obchodním modelu privátního finančního poradenství a zaměření na bonitní klienty. V současné ekonomické situaci se jasně ukazuje, že lidé s vyššími příjmy vidí ve finanční krizi především příležitost a hledají na finančním trhu nové možnosti.

„Naši klienti mají možnost díky profesionálnímu poradenství společnosti AWD využít finanční krize maximálně ve svůj prospěch,“ říká Ing. Michal Pyšík a dodává: „80% všech našich klientů dlouhodobě preferuje především pravidelné investování do podílových fondů, které díky tzv. cost average efektu, umožňuje získat do budoucna s relativně nízkým rizikem poměrně velký kapitál, který klientovi zajistí nadstandardní příjem i v důchodovém věku.“
Také díky zvýšené poptávce po profesionální péči privátních financí bonitních klientů společnost AWD Česká republika, která je zároveň jedním z nejlépe platících zaměstnavatelů v České republice, oznámila již na počátku roku rozsáhlou expanzi s náborem 760 nových pracovníků. Zároveň AWD spustila i novou divizi RENTIA, která se zaměřuje výhradně na soukromé zabezpečení v penzi a ochranu majetku a ochranu příjmů.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy