Návštěvnost internetového portálu MPSV roste

22.09.2009 | , MPSV
Tiskové zprávy


Návštěvnost internetového portálu ministerstva práce a sociálních věcí na adrese http://portal.mpsv.cz/ výrazně roste. Vysvětlení přináší fakt, že nejnavštěvovanější stránkou je hledání volných pracovních míst http://portal.mpsv.cz/sz/obcane/vmjedno.

Letos v srpnu vyhledalo portál ministerstva práce a sociálních věcí přes půl miliónu lidí. Celkem si prohlédli 10 174 838 stránek. Statistiky v tomto období zaznamenaly 1 505 950 návštěv (započteny jsou i opakované návštěvy stejného návštěvníka v definovaném časovém rozmezí). Je to zhruba o půl miliónu návštěv více než ve sledovaném období roku 2008, kdy se jednalo o 994 836 návštěv. V srpnu 2007 přitom portál zaznamenal jen 708 051 návštěv. Výsledek za letošní srpen tak znamená, že se během dvou let víc než zdvojnásobil (o 800 000 víc) zájem o e-informace ministerstva práce a sociálních věcí.

Zatím rekordní návštěvnost v roce 2009 portál MPSV vykázal v březnu, kdy se jednalo celkem o 1 890 374 návštěv. Naopak nejméně lidí portál navštívilo v červenci, kdy on-line statistiky ukázaly číslo 1 442 079.

Ze sledovaných sekcí portálu se veřejnost nejvíce zajímala o Zaměstnanost. V srpnu tato sekce zaznamenala celkem 8 968 057 zhlédnutých stránek. Druhá skončila sociální problematika s celkem 213 276 zhlédnutými webovými stránkami. Pomyslné třetí místo obsadila část portálu s názvem EURES, která se zabývá zaměstnaností v kontextu Evropské unie/EHP. V této sekci lidé letos v srpnu navštívili celkem 173 574 stránek.

Integrovaný portál ministerstva práce a sociálních věcí funguje od roku 2004. 24 hodin denně 7 dní v týdnu přináší informace z oblasti zaměstnanosti a sociální tématiky, včetně nabídky volných pracovních míst, a to i pro slabobozraké či nevidomé osoby. Zaměstnavatelé si mohou sami na portál zadávat volná místa, pro která hledají vhodné uchazeče. Systém jim automaticky a bezpečně generuje informace o návštěvnosti této formy inzerce. Novinkou portálu je aplikace „Sociální poradce“. Veřejnosti umožňuje intuitivně pomocí internetového formuláře zadat si svou konkrétní životní situaci a po odeslání údajů systém vygeneruje návod týkající se možných dávek a potřebných kontaktů. Více na http://portal.mpsv.cz/soc/poradce.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy