ČSOB Pojišťovna výrazně zvýhodnila povinné ručení pro nové klienty

05.10.2009 | , ČSOB Pojišťovna
Tiskové zprávy


ČSOB Pojišťovna nasadila do boje o získání nových klientů v povinném ručení těžké trumfy. Její nabídku pro rok 2010 totiž doplní nově koncipovaná Sleva dobrého řidiče, která novým zákazníkům zlevní povinné ručení o 30 procent.

A díky dalším bonusům a cenovým zvýhodněním může výsledná cena pojištění odpovědnosti z provozu vozidla klesnout dokonce na necelou čtvrtinu základní sazby. Bonus za jízdu bez nehod mohou navíc členové domácnosti sdílet, a to bez omezení počtu vozidel.

Slevu dobrého řidiče ve výši 30 procent obdrží v roce 2010 každý nový klient ČSOB Pojišťovny, který doloží, že měl již dříve u některé z pojišťoven uzavřené povinné ručení a po dobu alespoň 12 měsíců nezavinil nehodu. Podmínkou je, aby provozovateli pojišťovaného vozidla bylo alespoň 29 let nebo aby šlo o fyzickou osobu podnikající na IČ.

„Naše dosavadní cenová zvýhodnění pro majitele starších vozů a pro řidiče z regionů s nižší nehodovostí tak doplní ještě výrazná Sleva dobrého řidiče. A nesmíme samozřejmě zapomínat ani na to, že v roce 2010 vzroste maximální bonus za dlouhodobou jízdu bez nehod už na padesát procent,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel ČSOB Pojišťovny Jeroen van Leeuwen.

Například v Pardubicích bydlící majitel devět nebo více let staré Škody Felicia s objemem motoru 1,3 litru tak bude moci příští rok pojistit odpovědnost z provozu svého vozu už za 1187 korun ročně.

I bez Slevy dobrého řidiče však ČSOB Pojišťovna nabídne motoristům pro rok 2010 atraktivní sazby povinného ručení, které pro většinu stávajících klientů budou nižší než v letošním roce. I když se totiž základní cena povinného ručení pro osobní automobily a další kategorie zvýší proti letošku o 5 procent, při započtení bonusů za jízdu bez nehod bude výsledná cena nižší než letos. „Strategie ČSOB Pojišťovny v povinném ručení se stejně jako v minulých letech opírá o tarifní segmentaci, která umožňuje spravedlivější nastavení sazeb,“ řekl Michal Kaněra, člen představenstva a ředitel divize neživotního pojištění ČSOB Pojišťovny. I v roce 2010 tak budou podle něj motoristé z 42 vybraných okresů České republiky s nižší nehodovostí platit o 10 procent nižší pojistné a majitelé aut starších devíti let získají další dvacetiprocentní slevu. „Novinkou pro rok 2010 bude zaprvé daleko výraznější zvýhodnění klientů, kteří alespoň 12 měsíců nezavinili nehodu, zadruhé promítnutí horšího škodného průběhu u mladších řidičů a v neposlední řadě i snížení sazeb o deset procent pro motoristy z Prahy, kde se v poslední době, pokud jde o četnost a rozsah nehod, projevilo mírné zlepšení. Je potěšitelné, že ne všichni klienti se u povinného ručení orientují jen podle ceny. ČSOB Pojišťovna úspěšně prodává i varianty s vysokým limitem pojistného plnění a mnoha druhy pojištění, zejména jde o úrazové pojištění, pojištění zavazadel a skel,“ uvedl dále Michal Kaněra.

Příklad stanovení pojistného v roce 2010

Vůz Škoda Felicia 1.3 (1 289 ccm)

  • základní roční pojistné: 4 898 Kč
  • pojistné po segmentaci* a obchodních slevách**: 3 268 Kč
  • pojistné při započtení max. bonusu (50 %): 1 667 Kč
  • pojistné s max. bonusem (50 %) a Slevou dobrého řidiče (30%): 1 187 Kč

* provozovatel vozidla bydlí v jednom z 42 okresů s nižší nehodovostí a má vůz starší 9 let

** klient platí pojistné ročně (sleva 3 %), má ještě jiné pojištění u ČSOB Pojišťovny (sleva 5 %)

Díky segmentaci, bonusu za jízdu bez nehod, Slevě dobrého řidiče a dalším možným slevám může pojistné klesnout až na 24 % základní sazby.

Stávající klienti s povinným ručením již většinou čerpají výhody ČSOB Pojišťovny a mohou navíc svůj bonus za jízdu bez nehod převést i na další členy rodiny. Znamená to, že bude-li mít v roce 2010 jeden člen rodiny nárok na 50procentní bonus, přizná ČSOB Pojišťovna stejný bonus i dalším rodinným příslušníkům, kteří si u ní sjednají novou smlouvu o povinném ručení. Bonus lze převádět mezi vozidly stejné kategorie, jejich počet přitom není nijak omezen.

Další výhody povinného ručení ČSOB Pojišťovny:

  • možnost sjednat komplexní pojištění vozidla Mobility v jedné pojistné smlouvě
  • úhrada škod i na vlastním vozidle až do částky 5000 Kč za rok (u tarifu Premiant)
  • vyšší základní limity pojistných plnění, než určuje zákon (až 100 milionů Kč za škody na zdraví i za škody na věci)
  • široké asistenční služby
  • úrazové pojištění řidiče zdarma
  • pojištění osobních věcí osob blízkých zdarma
  • velký výběr možných připojištění, například:
  • pojištění čelního skla
  • pojištění odcizení vozidla
  • pojištění zavazadel
  • úrazové pojištění cestujících
  • nadstandardní asistenční služby
  • náhradní vozidlo

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy